In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft afgelopen zaterdag de eerste driepunter van het seizoen behaald. De ploeg van Leen van Steensel speelde eengoede wedstrijd en beloonde zichzelf met een overwinning. Na doelpunten van Bradley El Idrissi en basisdebutant Luc Dielhof volleerde Akanioui in de tweede helft de derde binnen. Een heerlijke 1-3 overwinning tegen het sterk geachte Smitshoek. 

Nadat de ziekenboeg bij Jodan Boys de afgelopen weken langzaam leegstroomde, kreeg de technische staf de laatste dagen weer een behoorlijke puzzel voor de neus gedrukt. Maar liefst vier jongens moesten zich zaterdag afmelden met blessures. In Barendrecht stonden Kevin de Vries, Michel Verkaik, Yannick Saeijs en Bram van der Wolf met een zonnebrilletje op de neus noodgedwongen aan de verkeerde kant van de afrastering. Dit betekende dat Luc Dielhof zijn basisdebuut bij Jodan Boys mocht maken.

Goed eerste half uur

Jodan Boys schoot goed uit de startblokken op het natuurgras in Barendrecht. Na een paar minuten bracht Adil Akanioui Bradley El Idrissi voor de eerste maal in kansrijke positie. Akanioui dolde zijn tegenstander aan de zijlijn en gaf een mooie voorzet. Het schot van El Idrissi ging echter net voor langs. Jodan Boys domineerde in de eerste dertig minuten. Het voerde de druk op Smitshoek op en ging nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer. Luc Dielhof bleek een waardig vervanger voor de Vries. De jonge middenvelder was aanwezig met zijn loopacties duels en passing. Bijna opende hij de score na een kwartier voetballen. Zijn schot vanaf de zestienmeter werd uit het doel geranseld door doelman Fabrie.

Verdiend op voorsprong

Twee minuten later was het wel raak. Akanioui die zijn tegenstander een buitengewoon lastige middag bezorgde dribbelde binnen de zestienmeter en werd onderuit gehaald. De goed leidende arbiter Groenewegen wees resoluut naar de stip. El Idrissi eiste de bal op en schoot de penalty onberispelijk binnen. Een heel fijn begin voor de Gouwenaren. De score werd binnen vijf minuten verdubbeld. Yusri El Kandoussi had een kunststukje in petto. Aan de rechterkant van het veld speelde hij zichzelf met enkele fraaie scharen vrij. El Kandoussi  bereikte Dielhof bij de eerste paal, die goed voor zijn man kwam en de bal mooi  binnenschoot. Wat een begin. Binnen de de vijfentwintig minuten op een 0-2 voorsprong.

Toch een tegentreffer

Jodan Boys viel in het eerste half uur veelvuldig aan en het was Smitshoek dat loerde op de omschakeling. Bij de eerste de beste counter van Smitshoek was het direct raak. Eén minuut na de treffer van Dielhof wist Smitshoek er goed uit te komen en schoot Ray Kroon de bal achter Nick van der Ploeg. De Goudse goalie had tot die tijd weinig te doen gehad. Zonde die tegentreffer want het gaf de ploeg van Edwin de Koning weer moed om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. In het restant van de eerste helft moest Jodan Boys achteruit en soms alle zeilen bijzetten om de tegentreffer te voorkomen. Maar het mag gezegd, na de 1-2 stond de verdediging met Hamdani, Heerkens, Rietveld en Lazic als een huis, een onneembare vesting. Jodan Boys kwam op slag van rust bijna nog op een 1-3 voorsprong. Na weer een goede actie van Dielhof kwam el Idrissi in kansrijke positie. Fabrie wist de inzet te keren. Jodan Boys ging met een kleine voorsprong rusten. Het had een goed eerste half uur gespeeld, maar de marge was natuurlijk veel te klein om het  in de tweede helft rustig aan te doen.

Jodan Boys houdt stand en breidt score uit

Smitshoek kwam met de intentie uit de kleedkamer om de gelijkmaker te forceren. Het eerste kwartier was er druk van de oranje formatie, maar Jodan Boys hield stand zonder echt  in de problemen te komen. Sterker nog na een kwartier spelen zorgde Akanioui weer voor een marge van twee doelpunten in het voordeel van Jodan Boys. El Idrissi speelde zich uitstekend vrij aan de rechterkant en leverde een goede voorzet af. Akanioui aarzelde geen moment en volleerde de bal kiezelhard achter de doelman van Smitshoek. Werkelijk waar een schitterend doelpunt, 1-3. Mooi om te zien hoe onze ‘grote Mo’ genoot van de schoonheid van dit doelpunt.

Debutant

Na een kleine zeventig minuten spelen kwam er nog een debutant het veld in bij Jodan Boys. Stan Griffioen verving de moegestreden Dielhof. Vorig jaar speelde Griffioen zijn wedstrijden in JO19-1, maar het laatste half uur speelde hij alsof hij nooit iets anders had gedaan dan in Jodan Boys 1 te spelen. Net als Dielhof kan Griffioen terugkijken op een goed debuut. Naast Griffioen, kwamen ook Amedi, Siebert en Quint in de ploeg. Ondanks het vele wisselen bleef Joda Boys goed spelen. Bijna was het Den Horder die met een schitterende lob de 1-4 op het bord wist te schieten, maar  Fabrie kon de bal in een uiterste poging over het doel tikken. Jodan Boys kwam in de slotfase nog twee keer goed weg met twee kansen voor Smitshoek. Maar één ding was duidelijk de drie punten gingen mee naar Gouda. Na drieënnegentig minuten spelen floot Groenewegen voor het einde van de wedstrijd.

Mooie middag

Zo werd zaterdagmiddag de zure nederlaag tegen ARC weggespoeld met een heerlijke overwinning tegen Smitshoek. Een jong team, twee debutanten,  met tien jongens die speeltijd kregen die hun opleiding bij Jodan Boys genoten, dat is toch mooi! Volgende week ontvangen we Capelle in eigen huis. Het zou mooi zijn als we  de stijgende lijn weten vast te houden. Maar één ding staat vast: Het was afgelopen zaterdag een heerlijke nazomerdag.

Opstelling Jodan Boys: Van der Ploeg, Lazic, Heerkens, Rietveld, Hamdani, Dielhof (’68 Griffioen), Akanioui (’87 Quint), Bellahcen, den Horder, El Kandoussi (’87 Siebert), El Idrissi (’72 Amedi).