In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Afgelopen zaterdag was het eindelijk weer zover. Na ruim tien maanden speelde Jodan Boys 1 weer een competitiewedstrijd. Hoe mooi was het dat er meteen een Groene Hart derby op het programma stond. Veel publiek, langs de lijn, lekker weer en een goede sfeer. Wat hebben we dit lang moeten missen. In een gelijk opgaande strijd was ARC de gelukkigste. Na een vroege goal won ARC met 1-0 de eerste Groene Hartderby van het seizoen. Maar wat hebben we met elkaar genoten dat we er weer waren, op ons eigen sportpark

Trainer Leen van Steensel wist voorafgaande aan de wedstrijd nog niet precies hoe zijn ploeg ervoor zou staan. Een moeizame voorbereiding zorgde ervoor dat Jodan Boys zaterdag pas voor het eerst met een fitte selectie kon starten.  Na een mooi sfeeractie van onze jeugdige leden rolde de bal voor het eerst weer.

Vroege voorsprong

Beide ploegen begonnen aftastend in de beginfase. Het was duidelijk te merken dat het de eerste wedstrijd van het seizoen was. Misschien stond er wat spanning op onze Goudse boys, want ARC wist na zeven minuten de scoren te openen. Samson kon vrij aannemen en de vrijgelaten Ouwendijk wegsteken, die schoot de bal beheerst achter Nick v/d Ploeg. Zo kon ARC met de vroege goal in het voordeel achterover leunen en Jodan Boys het spel laten maken. Jodan Boys probeerde het wel maar kon geen vuist maken. ARC bleef in de omschakeling gevaarlijk. Roald Heerkens voorkwam een zeker doelpunt met een spectaculair blok op een meter van de doellijn.

Eerste gevaar

Na ruim een half uur spelen werd Jodan Boys voor het eerst echt gevaarlijk. Na een vlot lopende aanval over de linkerflank kreeg Stefan den Horder de bal. In kansrijke positie schoot den Horder over de kuising. Dit was de mogelijkheid op de 1-1. Jodan Boys drukte ARC steeds verder terug zonder tot grote kansen te komen. Sterker nog net voor rust liet de arbiter een overtreding op Verkaik onbestraft. ARC vergat uit kansrijke positie te scoren.

Bij de les

Jodan Boys kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en Nick v/d Ploeg kon zich direct strekken op een inzet van ARC. De goed keepende v/d Ploeg wist de bal tot corner te verwerken. Na ruim tien minuten mocht el Kandoussi het veld in van zijn trainer. De Goudse technicus verving de moegestreden van der Wolf. De grootste kans in de tweede helft was voor Roald Heerkens. Uit een vrije trap van Bellahcen kopte de aanvoerder van Jodan Boys enkele centimeters over de goal van Aron Blak.

Slotoffensief

Met een drie dubbele wissel probeerde Jodan Boys nog iets te forceren in de slotfase. De laatste mogelijkheid was weer voor Heerkens. Diep in blessuretijd nog een ultieme poging van Heerkens, maar Balk hield zaterdagmiddag zijn doel schoon.

Verlies, maar toch een goede middag

Zo verloor Jodan Boys zaterdag nipt met 0-1 van de Alphense ploeg, maar was het wel een mooie middag. Na zo lang niet met elkaar langs het veld te hebben gestaan, was dit weer een heel fijn weerzien met elkaar en die punten die komen echt wel.

FORZA Jodan Boys

Voor de foto’s klik HIER