In Nieuws, Nieuws Barcommissie, Nieuws Commissie Algemene Zaken, Nieuws communicatiecommissie

Binnen de Jodan Boys is besloten om voor de invulling van een groot deel van de vrijwilligerstaken met ‘teamtaken’ te gaan werken. De bar- en keukendiensten op de zaterdagen, de buitenbar, de bemensing van de commissiekamer en de schoonmaak van de Dug-inn op de zaterdag worden vooraf ingepland en de taken worden vooraf toebedeeld aan teams. Alle teams draaien mee. 

Een schrikbeeld voor alle leden. Dit willen we niet een dichte kantine. Met elkaar de schouders eronder

Koerswijziging

De leden en/of de ouders en verzorgers hoeven zich voor deze taken dus niet meer aan te melden op de website Vrijwilligerstekort. Dit betekent een forse koerswijziging ten opzichte van de afgelopen jaren. De werkwijze heeft veel voordelen. Er hoeft niet meer ingelogd te worden op de website, geen account aangevraagd en op de website te zoeken naar openstaande taken. Aardig wat drempels zijn hiermee weggehaald. 

Het is nog gezellig ook! Vrijwilligerswerk bij Jodan Boys!

Voordelen

Belangrijkste voordeel is echter de grotere stabiliteit in de planning en meer zekerheid dat de taken ingevuld worden. Er hoeft minder achter mensen aangejaagd te worden bij openstaande diensten. Daarnaast heeft de werkwijze een positief effect op het team: teamleden / ouders/ verzorgers leren elkaar beter kennen en doen, gezellig, een aantal dingen samen. Goed voor de vereniging dus. 

Verdere communicatie

Bij het maken van de plannen en het toebedelen van taken is er rekening mee gehouden dat seniorenteams vaak wat groter zijn. Deze teams draaien iets meer uren dan de jeugdteams. De Jeugdteams op jaarbasis rond de 36 – 40 uur, de seniorenteams rond de 50 uur. 

De communicatie hierover met de leden verloopt via de teamcoördinatoren en aanvoerders.