In Nieuws

Met ingang van 1 juli 2021 wordt het statiegeldsysteem in Nederland uitgebreid. Dit heeft ook gevolgen voor Jodan Boys. Zo wordt er statiegeld op kleine plastic flesjes, zogenoemde petflesjes, ingevoerd die in de kantine en sponsorhome worden verkocht. Bij Jodan Boys hebben we het dan bijvoorbeeld over AA en de plastic flesjes water.

Wat gaat er veranderen per 1 juli?

Per 1 juli 2021 wordt statiegeld op kleine plastic flesjes ingevoerd. Op de frisdrank- en waterflessen van onder de 1 liter komt 15 cent statiegeld. De etiketten worden voorzien van nieuwe EAN-codes en een statiegeldlogo.

Hoe gaat Jodan Boys hier mee om?

Jodan Boys zal de prijzen van Petflesjes vanaf 1 juli met vijftien cent verhogen. Jodan Boys moet immers bij inkoop zelf ook statiegeld betalen. Dan zijn er vervolgens, na het nuttigen van de verfrissing drie mogelijkheden om het gebruikte flesje te recyclen.

  1. Je gooit het flesje in een afvalbak. Dit is natuurlijk zonde, het komt de scheiding van afval niet ten goede en daarnaast verdwijnt je betaalde statiegeld in de grote afvalberg;
  2. Je neemt het flesje mee naar huis en levert het in bij één van de vele inleverpunten die bijvoorbeeld bij supermarkten worden ingericht. Je ontvangt dan bij dit inleverpunt je betaalde statiegeld retour;
  3. Je “doneert” het flesje aan de Jodan Boys. De Jodan Boys verzamelt deze flesjes en levert ze centraal in. Hiervoor ontvangt Jodan Boys de statiegeldvergoeding;

In alle gevallen betaalt Jodan Boys, ook om organisatorische redenen, geen statiegeld terug als je een flesje bij de bar inlevert. Als je het statiegeld toch terug wilt krijgen dan moet je het flesje meenemen en ergens anders inleveren (mogelijkheid twee)

Uiteraard leveren de bij Jodan Boys ingeleverde flesjes Jodan Boys extra geld op, zie dit als een kleine donatie aan Jodan Boys. Hiermee kan de club weer activiteiten organiseren.

Heb je nog vragen? Dan horen we dat natuurlijk graag.

 

Bestuur Stichting Jodan Boys

secretarisstichting@cvvdejodanboys.nl