In Nieuws

In Memoriam Piet van Mullem (1937 – 2021)

Op 6 april overleed Piet van Mullem die bij de Jodan Boys als speler, trainer en verantwoordelijk man voor voetbal technische zaken actief is geweest. Een gebroken heup, na een valpartij in het verpleeghuis waar Piet sind een jaar of 2 woonde, in combinatie met zijn al broze gezondheid, leidde tot zijn overlijden. De Jodan Boys wenst vrouw en dochters van Piet veel sterkte om dit grote verlies te dragen.

Piet heeft en lange carriere in het voetbal gehad. Hij begon op jonge leeftijd te voetballen bij ONA, maar omdat het gezin van christelijke huize was verkaste hij naar de Jodan Boys. Al op 16 jarige leeftijd debuteerde hij in het 1e elftal van de Jodan Boys. Na zijn overstap naar ONA werd deze sierlijke middenvelder opgemerkt door betaald voetbalclub Sparta waar Piet 2 jaar speelde. Na nog een aantal jaren in schiedam bij Hermes DVS gespeeld te hebben kwam Piet in 1969 terug naar Gouda waar hij zich melde bij SV Gouda. Daar voetbalde hij tot 1975. Al avnaf 1971 stortte Piet zich op het trainersvak (o.a. bij Olympia, Be Fair, SV Gouda en ONA) en begin jaren 90 was Piet een aantal jaren hoofdtrainer bij onze club .

Piet was een trainer die techniek en conditie hoog in het vaandel had staan. De conditietraingen op de Goudse wal kunnen veel oud 1e elftal spelers zich nog zeer goed herrinneren. Mooi detail was dat Piet, intussen toen al in de 50, altijd voorop liep.

Begin deze eeuw keerde Piet terug bij onze vereniging en werd hij verantwoordelijk voor het aanstellen van trainers. Zo wist hij diverse oud 1e elftalspelers over te halen de jeugd bij de Jodan Boys te gaan trainer. En Piet stelde Willem den Besten aan als hoofdtrainer. En dat betekende de start van een zeer succesvolle periode in de historie van de Jodan Boys waar binnen een paar jaar tijd de 2e klasse werd ingeruild voor de hoofdklasse.

Tot een paar jaar geleden bleef Piet regelmatig de wedstrijden van ons 1e elftal bezoeken. Met zijn overlijden verdwijnt er opnieuw een zeer bekende voetbalnaam uit het Goudse, iemand die voor het goudse voetbal in het algemeen, maar voor de Jodan Boys in het bijzonder veel betekend heeft.

Het bestuur C.V.V. De Jodan Boys