In Nieuws

Teus Happel overleden

Ooit was hij zo’n speler die je in het veld minimaal twee keer tegenkwam. De middenvelder die met zijn grote inzet tot de steunpilaren van een elftal gaat behoren. De op 24 maart overleden Teus Happel was zo’n speler.

Eind jaren zestig kwam Teus over van Gouda en ging spelen in het succesteam van Jodan Boys dat begin jaren zeventig naar het hoogste amateurniveau promoveerde. Een avontuur dat slechts 1 jaar duurde. Daarna volgde een lange periode waarin het team in de zaterdag tweede klasse speelde. Teus speelde daar samen met een groot aantal mannen die nu nog regelmatig bij Jodan Boys te vinden zijn. Zoals Joop Alphenaar, Teus Rijlaarsdam, Rob Vuijk, Karel Revet, Theo Stekelenburg, Kees Graafland, Bert Graafland en Arno van Tok. Met dit team werd ook historie geschreven door het halen van de KNVB bekerfinale. Het waren de jaren van bussen vol supporters die meegingen naar uitwedstrijden en de bekerfinale in Spakenburg. Een finale die helaas verloren ging.

De beloning was wel deelname aan het bekertoernooi van het betaalde voetbal met een wedstrijd thuis tegen FC Amsterdam. Helaas bleef het toen beperkt tot een ronde. In die periode kwam ook het moment dat Teus afscheid nam van het selectievoetbal. Teus speelde nog even op een iets lager niveau, maar stopte toen met voetballen. Jodan Boys bleef echter altijd zijn club en hij was op zaterdag zeer regelmatig langs de lijn te vinden. Ook als trainer maakte hij zich nog een aantal jaren verdienstelijk, onder andere bij de oudste pupillenteams.

De laatste jaren was hij vooral een trouw supporter van het eerste team.  Door corona vielen ook die bezoekjes weg en hebben veel mensen Teus het afgelopen jaar niet meer gezien.

Met zijn overlijden verdwijnt een van de spelers uit een memorabele Jodan Boys tijd uit ons midden. We zullen hem herinneren als een mooie voetballer met karakter.

Bestuur Cvv De Jodan Boys