In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Zes dagen in de week op de club, een indrukwekkende sleutelbos aan de riem, sjouwen met ballen en andere materialen, neefje van Hennie Vermeer,  een hart van goud. Allemaal zaken die voor Cento Burger opgaan. Daarom deze week een nadere kennismaking met deze gouden kracht, onze eigen Cento.

Het kantoor van Cento

Cento (61) mag zich een kind van Oosterwei noemen. Als jongentje van vier verhuisde Cento van de Boelekade naar de Eendrachtsweg. Ongeveer tegelijkertijd met de komst van Jodan Boys in de wijk. Hij weet zich nog te herinneren dat zijn moeder Martin van Leeuwen belde om Cento op te geven om bij Jodan Boys te gaan voetballen. Echter zijn meeste vriendjes voetbalden bij GSV vandaar dat hij lid werd bij de overburen. Ondanks dat hij niet bij Jodan Boys voetbalde kwam Cento wel vaak kijken als het eerste speelde. Mannen als Teus Happel en Bert Graafland werkten als een magneet op de toeschouwers.

Twee gouden vrijwilligers aan het werk: Erelid Leo Radder zet Cento op de gevoelige plaat. 

Cento was in zijn jeugd een voetbalnomade want na GSV speelde Cento nog vijf jaar voor het en rood en wit van Gouda. Daarnaast was hij actief als elftalleider in de zaal bij eredivisieploeg Mallon van der Kammen. Hij reisde met de ploeg door heel Nederland en zag de mooiste wedstrijden. Ook op maatschappelijk vlak zat Cento niet stil. Op vijftienjarige leeftijd werkte hij al in de huidenhandel bij de slachterij op de Zuiderlijke Burgvlietkade. Na de huidenhandel had Cento nog tal van andere banen, onder andere bij Shell.

Cento roept iedereen op om zorgvuldig met de materialen van de club om te gaan

Rond het millennium kwam eindelijk Jodan Boys in het leven van Cento. Op een druilerige zaterdag in november zat Cento aan de bar toen zijn oom Hennie Vermeer mopperend de kantine binnenstapte. Hij bromde ‘het leven als leider bij Jodan Boys 2 gaat niet altijd over rozen, heb ik ook al geen grensrechter meer.’ Waarop Cento van achter de bar riep; ‘dan word ik toch grensrechter bij Jodan Boys 2.’ Eén en één is twee. Jodan Boys 2 was weer een grenstrechter rijker. ‘Die eerste periode was fantastisch’, aldus Cento. We hadden een vast team met jongens als Hanno Kortleven, Niek Sluijter, Jeffrey Stekelenburg, Michaël Wiss, Donny Dukers en Fahran Benchamach. Martin Langbroek en Kees Rietveld waren de trainers en we boekten zowel in als buiten het veld de ene na de andere overwinning. We promoveerden een paar keer op rij en de derde helft wisten we ook steevast te winnen. Het was een vriendenteam wat voor elkaar door het vuur ging. Het was niet alleen Jodan Boys 2 wat promoveerde, nee het eerste en het derde regen ook succes na succes aan elkaar. De club zat in een flow en het was geweldig om daar onderdeel vanuit te maken.’

Met de successen kwamen ook de legendarische trainingskampen. Het hoogtepunt in het jaar voor Cento. Heerlijk om in de winter met elkaar de Zuid-Europese zon te voelen, de gezelligheid, het kaarten en een bacootje.’ Het mooiste trainingskamp was acht jaar geleden op Lanzarote. Acht dagen samen met de waterpoloërs en waterpolosters van Donk in een schitterend complex. ‘Eigenlijk zijn de laatste twintig jaar bij Jodan Boys één groot hoogtepunt.’ Aldus Cento. De mooie wedstrijden in de topklasse, de winst in de Rijnmond Cup. Op sportief gebied springt de winst in Deventer er wel bovenuit. Wat die avond allemaal gebeurde weet ik niet meer. Toen iedereen aan het feesten was ben ik stilletjes in de dug out gaan zitten het leek wel een droom.

Steevaste maatjes van trainingskamp: Oom Hennie Vermeer, Marco Veenhuis en Cor Starreveld

Een paar jaar geleden heeft Cento besloten niet meer met de uitwedstrijden van Jodan Boys1 mee te gaan, omdat de  zaterdagen op Jodan Boys al druk zat zijn. Cento verzorgt nog steeds de was en de overige materialen. Waar nodig zet hij spullen klaar voor verschillende teams. Cento is een stille maar onmisbare kracht achter de schermen. Deze krachten verdienen het om genoemd te worden. Bij deze Cento. Wij hopen dat je nog heel lang bij Jodan Boys te vinden zult zijn. En inderdaad het klopt kleine wasjes, grote wasjes Cento wast ze allemaal!

 

FORZA Jodan Boys