In Nieuws, Nieuws Barcommissie

De Theaterbakkerheij is in een aantal jaar echt een begrip geworden in Gouda en omstreken. Grote artiesten, jong talent iedereen heeft er al gestaan.  In korte tijd groeide het theater zo hard, dat Ruud Bakker zijn taken als beheer bij Jodan Boys moest neerleggen om zich helemaal te kunnen focussen op zijn project aan de Gouderaksedijk. Gelukkig voor Jodan Boys werd de vacature snel ingevuld en niet door de minsten.  Minne van der Hooft en Ron van Genderen  doen het beheer vanaf januari als duo.

Bardienst

Minne van der Hooft kwam zo’n vijftien jaar geleden voor het eerst bij Jodan Boys toen zijn zoon David in de jeugd kwam voetballen. Minne had niet de behoefte om zelf de voetbalschoenen aan te trekken, maar zette zich al snel in voor de club. Minne vervulde  verschillende functies buiten het veld. Het begon met het draaien van bardienst en dit leidde uiteindelijk tot bestuurslid van de stichting. Ron van Genderen voetbalde  in zijn jeugdjaren tot de B juniioren voor Jodan Boys. Daarna verdween de club een hele tijd uit beeld bij Ron. Totdat collega-schilder Peter Luk hem enthousiasmeerde voor vrijwilligerswerk achter de bar.

Vliegende start

Sinds januari trekken Minne en Ron dus dagelijks samen op bij Jodan Boys. De taakomschrijving voor  functie van beheerder is vrij uitgebreid, maar een goede samenwerking zorgt ervoor dat beide mannen in hun kracht komen te staan. Het ging het duo de eerste paar maanden van 2020 voor de wind. Het was gezellig op de club. Nieuwe producten verschenen op de kaart, TV schermen werden geïnstalleerd,  de derde helft duurde steeds langer. Kortom, de mensen hadden het naar hun zin. Dit tot grote tevredenheid van Minne en Ron.

Toen werd het stil

In maart werd alles anders. Na de historische toespraak van minister president Rutte werd het dagelijks leven tot stilstand gebracht, ook bij Jodan Boys.  Maar voor de beheerders was dit van korte duur. Toen bekend werd dat de jeugd weer mocht gaan voetballen is met name Minne druk bezig geweest met het schrijven van het coronaprotocol voor Jodan Boys. Een heel nieuw facet kwam hier om de hoek kijken. Contacten werden gelegd met sportpunt Gouda, de gemeente en andere belanghebbenden. De regels veranderden wekelijks en moesten telkens worden aangepast naar de actualiteit.  Ook bij de uitvoer van de regels  waren Minne en Ron belangrijke schakels. Hoe lang en hoe vaak zij bij de ingang van ons complex hebben gestaan, het zijn maanden geweest.  Dankzij de inzet van het coronateam en veel vrijwilligers kon er toch nog gevoetbald worden in de lente. Maar de kantine bleef dicht.

We missen jullie

Hoe blij was iedereen toen er in juni versoepelingen werden doorgevoerd. De kantine ging  open. Een groot coronaproof buitenterras werd neergezet en het verenigingsleven kwam weer tot leven. De hele zomer door voelden veel voetballers en voetbalsters zich thuis op het veld maar ook daarnaast in de Jodan Boys Biergarten. Ron en Minne zorgden voor een natje en een droogje. Het was genieten. Helaas was dit ook weer van korte duur. De kantines van sportverenigingen moesten weer sluiten en op zaterdag 10 oktober werden de laatste wedstrijden gespeeld en tot op heden is de situatie niet veranderd.

Om toch verbinding te houden met de vele vaste vrijwilligers achter de bar liet Minne een kaasplankje voor deze steunpilaren maken. Deze planken heeft hij op de fiets in Gouda en omstreken weggebracht bij alle barmedewerkers.  Een duidelijke blijk van waardering.  Deze geste werd met een lach maar ook met een traan ontvangen. Het is een feit iedereen mist de warmte van het clubzijn. Minne en Ron kunnen niet wachten om de deuren weer te openen en een ieder te ontvangen en zich thuis te laten voelen op de Boys!

FORZA Jodan Boys