In Nieuws, Nieuws Barcommissie

Wie vorig jaar had gezegd dat de wereld er vandaag de dag zo uit zou zien, was voor gek verklaard. COVID 19, mondkapjes, anderhalve meter, ziekenhuisopnames, RIVM het zijn woorden en begrippen  die binnen een mum van tijd in onze samenleving zijn ingesleten. Hetzelfde geldt voor het verenigingsleven op Jodan Boys. Geen ouders langs de lijn, kantine dicht, geen wedstrijden, geen ontmoetingen. We zouden het allemaal graag zo anders zien. Met weemoed denken we terug aan de tijd dat we spannende wedstrijden speelden, gingen kijken bij onze zoon of dochter, onze longen uit het lijf schreeuwden bij een wedstrijd van het eerste, of op zaterdagavond om acht uur de kantine verlieten na een gezellige derde helft, we missen het normale verenigingsleven. Sikkeneuren mag, maar blijf daar vooral niet te lang in hangen. Natuurlijk hopen we dat alles zo snel mogelijk weer wordt zoals het was, maar gelukkig gebeuren er op dit moment ook hele mooie dingen bij onze club.

In september hebben we een nieuw stichtingsbestuur gekregen. Het  stichtingsbestuur is verantwoordelijk voor alle gebouwen en horeca op ons sportcomplex.  Na jarenlange trouwe dienst zijn Anton v/d Stok, Robert Hofstede en Minne v/d Hooft (nu beheerder) teruggetreden uit het bestuur.

Stokje overnemen

We zijn blij dat we waardige opvolgers hebben gevonden die het stokje overnemen. Pieter van den Berg is de nieuwe voorzitter van de stichting. Pieter is een man die al jaren achter de schermen bergen werk voor Jodan Boys heeft verzet. Hij is zes jaar secretaris van het verenigingsbestuur geweest. Hoogtepunt uit die periode, was het bekeravontuur in Deventer en Arnhem. Pieter nam samen met een aantal andere vrijwilligers de organisatie. Waaronder de kaartverkoop op zich en wist deze enorme klus in goede banen te leiden. Duizenden Jodan Boys supporters vulden de stadions.

Daarnaast zette Pieter zich de laatste jaren in bij projecten die werden georganiseerd binnen Jodan Boys. Pieter is echt een man van: geen woorden maar daden. Je zou elke club een Pieter van den Berg gunnen.

Onder de vleugels van Pieter

Toen Pieter gevraagd werd om Anton op te volgen dacht hij aan de invulling van het nieuwe bestuur. Hij hoefde niet ver te zoeken, want hij had al snel een paar mensen op het oog. Jongens die Jodan Boys altijd een warm hart hadden toegedragen en dat nog steeds doen. Na een paar gesprekken waren ze eruit en kon het glas worden geheven. Als secretaris treedt zijn zoon  Roby van den Berg  toe tot het bestuur. Roby heeft tot zijn  zestiende gevoetbald bij Jodan Boys, daarna is hij een paar jaar gestopt Sinds een aantal seizoenen geeft hij samen met Ard Keus training aan dames 2. In het dagelijks leven is Roby project intercedent.

Robert Hofstede wordt als penningmeester opgevolgd door Alex Zuidam. Alex heeft in de jeugd bij Jodan Boys gevoetbald en volgde de afgelopen jaren de verrichtingen van Jodan Boys 1 nauwlettend. Alex is werkzaam bij Kaars Koffie in Reeuwijk.

Last but not least een goede bekende completeert het kwartet;  Xavier Pocorni. Xavier heeft de portefeuille algemene zaken onder zijn beheer. De goedlachse Xavier heeft heel zijn jeugd bij Jodan Boys gespeeld, maar door zijn werk als zelfstandig kok moest hij in de weekenden vaak werken, waardoor hij niet meer kon voetballen. Nu Xavier een nieuwe baan heeft als trainer bij Maandag (detachering) kon hij de lokroep van Jodan Boys niet weerstaan. Xavier kan met zijn  schat aan ervaring in de horeca van grote dienst zijn in het bestuur.

Wat goed dat het Jodan Boys is gelukt om zo’n mooi team samen te stellen. Onder de vleugels van de ervaren Pieter kan een nieuwe generatie vrijwilligers opstaan om de club een volgende stap te laten maken.

Drie pijlers

Ondanks de crisis en het mislopen van allerlei inkomsten dit seizoen is het bestuur wekelijks druk bezig om plannen te maken en nieuwe ideeën vorm te geven. De drie belangrijkste pijlers voor dit moment zijn allereerst de verhuur van onze accommodatie. Denk aan een BSO, fysiotherapie, maar ook een personeelsfeest of evenement etc.. Daarnaast zijn Roby en Xavier bezig met het optimaliseren van de barbezetting en als laatste zal er een onderhoudsplan worden geschreven voor de gebouwen op onze accommodatie.

Scoor bollen

Voor nu staat er een mooie actie op het programma. De stichting gaat in december oliebollen verkopen voor de club. Op 30 december wordt er een oliebollen drive-through georganiseerd bij Jodan Boys. Bestellen kan via deze link:

Oliebollenactie 30 december

Het is een mooi stel dat verenigingsbestuur met jonge gasten die een deel van hun vrije tijd opgeven om zich breder te ontwikkelen en ervaring op te doen bij Jodan Boys! Mannen heel veel succes en hopelijk zien we elkaar snel weer op een ouderwets zaterdagje Jodan Boys.

FORZA Jodan Boys