In Nieuws

In memoriam: Johan Heikoop

Op 10 november jl. is Johan Heikoop overleden. Wie van de oudere leden heeft geen herinnering aan Johan?  Een vaste aanwezige op zaterdag en vroeger alle andere dagen van de week behalve zondag op ons complex. Met altijd voor iedereen een lach en een wat moeilijk te verstane begroeting.

Want dat was zijn handicap; een spraakgebrek wat communiceren soms lastig maakte. Maar nooit chagrijnig of het moest zijn dat het eerste verloren had.

Johan heeft vele functies vervult, van verzorger bij de jeugd in de jaren 70 tot de man die elke ochtend de kleedkamers weer schoon maakte. Hij was een van de vaste mensen in de onderhoudsploeg die op maandag begon met de prestaties van het eerste. Vaak met veel commentaar wat er niet deugde, maar ook trots in de jaren dat het eerste promotie op promotie stapelde.

Op zaterdag was er voor hem ook het vaste recept. Een patatje aan de bar zodra de frituur open ging. Een traktatie voor een verder sober levende man. De laatste jaren kwam Johan nog maar zelden op het complex. Door zijn afnemende gezondheid werd het steeds moeilijker om van zijn nabijgelegen woning naar ons complex te komen. Maar als hij er was, was er de herkenning en het gesprekje over hoe het ging.

Deze week is Johan overleden op een leeftijd van 76 jaar. Wij gedenken in hem een echte Jodan Boys man, die genoot van de club en een club die genoot van Johan. Rust zacht.

Zaterdag 14 november is er tussen 14.00 en 16.00 uur gelegenheid om afscheid te nemen van Johan in zijn woonlocatie, Bernadottelaan 170

Belangstellenden kunnen de uitvaartplechtigheid op woensdag 18 november om 16.00 uur volgen via een livestream:

www.monuta.nl/gouda/memoria

naam: Johan   code: PQWX159