In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft de ongeslagen reeks weer met een wedstrijd verlengd. Op een koud en nat sportpark Oosterwei wist Jodan Boys met miniem verschil Achilles’29 te verslaan. Na ruim een half uur scoorde el Kandoussi op zijn karakteristieke wijze. Achilles ’29 probeerde het in de tweede helft nog wel, maar Jodan Boys kwam nooit meer echt in de problemen. 

Jodan Boys Insite

Er was net als een zaterdag eerder geen publiek toegestaan bij de wedstrijd tegen Achilles ’29. Helaas, maar een gegeven door de genomen maatregelen. Wat fijn dat zoveel mensen het mogelijk maakten dat de wedstrijd via een livestream te volgen was in talloze huiskamers. Een aantal mensen hebben hier een belangrijke rol ingespeeld. Kees Blok, Cees Verschut, Rinus van Beek en Peter Luk bouwden een stellage om u tegen te zeggen. Ruud Straver bracht de lijntjes bij elkaar. Pascal Timens  de stille kracht, onmisbaar voor de techniek, op de achtergrond. Hans Poot die met zijn bak aan ervaring achter de camera, zorgde voor een baken van rust in herfstachtige omstandigheden. Zo nu en dan viel het beeld weg door een windhoos gepaard gaande met een plens water. Hans en Pascal bleven ijzig kalm en zorgden ervoor dat de uitzending gewoon door kon gaan. Natuurlijk maakte het het ook mooi dat de wedstrijd door een paar honderd mensen gevolgd werd in Gouda en Groesbeek. De theater Bakkerheij had zelfs haar deuren geopend en gasten konden in een coronaopstelling genieten van de wedstrijd.

De studio van Jodan Boys TV

Herfstachtige omstandigheden

Dan over naar de wedstrijd die werd gespeeld onder een grijze deken van regen en windvlagen. Achilles’29 was voor het eerst dit seizoen compleet en had alle spelers aan boord. Dat stemde trainer Ruud Kaiser positief. Het mag gezegd worden. Achilles’29 dit jaar, of het team van vorig jaar is een wereld van verschil. Knap hoe de Groesbekers erin zijn geslaagd om weer een goede selectie op de been te brengen. Desondanks opende Jodan Boys vrij aardig. Net als in de wedstrijd tegen ARC ging Jodan Boys in de beginfase op zoek naar een snelle openingstreffer. Helaas verliep dat zat zaterdag niet zo makkelijk als tegen de Alphenaren. Het natte veld veld zorgde ervoor dat de bal vaak hard doorschoot waardoor passen niet nauwkeurig genoeg waren. Jodan boys werd na een kwartier pas voor het eerst echt gevaarlijk. Uit een vrije trap van Kevin de Vries kopte Borsboom goed op de goal. Helaas kon de prima keepende Yorrit Kanters de bal over het doel tikken. Verder gebeurde er niet heel veel. in het eerste half uur.

Voor de wedstrijd even de koppen bij elkaar

Schitterend doelpunt

Na ruim een half uur vond Yusri el Kandoussi dat het lang genoeg had geduurd. Van de linkerkant dribbelde hij naar binnen, gooide er  een paar scharen uit en zag zijn geplaatste schot buiten bereik van de keeper, aan de goede kant van het zijnet binnenvallen. Een goede opsteker voor de Gouwenaars. Verder gebeurde er in de eerste helft niet heel veel meer. Borsboom had nog een mogelijkheidje een minuut voor rust maar zijn schot belandde aan de verkeerde kant van de paal naast het doel. Na vijfenveertig minuten zochten beide ploegen de kleedkamer op om zich op te warmen aan een kop warme thee.

Ongewijzigd

Jodan Boys kwam ongewijzigd uit de kleedkamer. Leen van Steensel had zijn mannen op het hart gedrukt snel die tweede goal binnen te schieten, dan zou Achilles’29 het geloof in een goede afloop verliezen. Schoten van Lazic en een vrije trap van Kevin de Vries gingen niet tussen de palen. Zo bleef Achille’29 in de wedstrijd en hield het de hoop om de gelijkmaker op het scorebord te schieten. Met name in de omschakeling had Achilles ’29 rappe mannen in de voorhoede. Gelukkig stond de verdediging als een huis. Dirk Pieter Rietveld was afwezig, maar hij werd goed vervangen door Mark Veerman. Een half uur voor het einde kwam jordi Tuithof in het veld voor Bradley el Idrissi. Tuithof probeerde het een paar keer, met zijn linkerbeen vanaf rechts naar binnen en schieten. Helaas zag ook hij zijn inzetten smoren.

Hachelijk momenten

Een kwartier voor tijd leek Achilles’29 toch op gelijke hoogte te komen. Mapinga kwam goed door over de rechterkant. Zijn voorzet viel bij de eerste paal en bij het uitverdedigen schoot aanvoerder Roald Heerkens de bal op zijn eigen kruising. Met enig fortuin viel die bal niet achter Rondeltap, maar spatte het veld weer in. Jodan Boys kreeg in het restant van de wedstrijd ook mogelijkheden om de 2-0 te scoren. Den Horder kopte uit een voorzet gevaarlijk in. Tuithof zag nog een schot voor langs gaan. In de blessuretijd claimde Achilles’29 nog een penalty wegens een handsbal van Lazic. De goed leidende scheidsrechter van der Vaart wuifde het weg, de bal kwam volgens hem op de rug van de linksback. Natuurlijk was iedereen bij Jodan Boys het eens met deze beslissing.

Na ruim drieënnegentig vond de scheidsrechter het genoeg en blies voor de laatste maal op zijn fluit. Jodan Boys won voor de derde maal op rij. Na zes wedstrijden twaalf punten. Dat is een mooie start van de competitie. Volgende week wacht de wederom een thuiswedstrijd. Dan tegen Poortugaal. Jodan Boys zal weer alles in het werk stellen om een livestream mogelijk te maken.  Hou deze week de website en socials in de gaten.

FORZA Jodan Boys

Opstelling Jodan Boys: Rondeltap, Huntink, Heerkens, Veerman, Lazic, Bellahcen, de Vries, el kandoussi, el Idrissi (’61 Tuithof), Den Horder, Borsboom