In Nieuws Jodan Boys 1

Zaterdag  nemen we het op tegen Achilles ’29 op een leeg en stil sportpark Oosterwei. Wat een vreemde gewaarwording. Maar het is de realiteit waar wij vandaag de dag in leven. Vorige week kon FC Rijnvogels het thuisvoordeel niet omzetten in punten. Zou dat te maken hebben gehad met het ontbreken van de steun van het thuispubliek? De Gouwenaars hadden geen boodschap aan deze vraag en boekte een mooie overwinning in Katwijk. Achilles’29 kwam niet in actie afgelopen weekend. De wedstrijd tegen Zwaluwen werd, net als veel andere duels, afgelast.

Afgelopen seizoen

Vorig jaar speelde Jodan Boys het tweede competitieduel in Groesbeek tegen Achilles ’29. Op sportpark De Heikant won Jodan Boys met nipte cijfers. Na een vroege achterstand kon Jodan Boys de wedstrijd nog ombuigen naar een 1-2 overwinning. Na de wedstrijd bleef het nog lang onrustig in de gezellige kantine. Dit jaar is alles anders. Achilles ’29 speelt de thuiswedstrijden op sportpark Noord. Veel vrijwilligers hebben de afgelopen jaren hun best gedaan om hun club overeind te houden. Onder leiding van Ruud Kaiser heeft de selectie een flinke kwaliteitsimpuls gekregen. Langzaam krijgt de ploeg uit Groesbeek weer kleur op de wangen. Tot punten heeft het nog niet geleid, maar het programma van Achilles’29 was, net als dat van Jodan Boys, zwaar in de beginfase van de competitie. Zaterdag  zal de zwart witte brigade er alles aan doen om de punten mee te nemen richting Groesbeek.

Jodan Boys kende een goede start van de competitie. Na drie gelijke spelen op rij, wist Jodan Boys zich de laatste twee wedstrijden te belonen met zes punten. Eerst werd in eigen huis afgerekend met ARC en afgelopen zaterdag gingen de punten vanaf de Kooltuin mee naar Gouda. Zeven doelpunten gescoord en geen doelpunten tegen. Dat is een mooie statistiek van de laatste twee winstpartijen. Daarnaast zag de ploeg van van Steensel er in deze wedstrijden heel solide uit. De Gouwenaars zullen er zaterdag alles aan gelegen zijn om de goede lijn door te trekken.

De wedstrijd staat onder leiding van de heer E. van der Vaart.

Livestream

Deze week wordt er door verschillende (onmisbare) vrijwilligers hard gewerkt om de wedstrijd live uit te zenden. Er moeten nog wat technische hobbeltjes genomen worden, maar onze mensen gaan hun uiterste best doen deze te overwinnen. Als dit lukt is de wedstrijd zaterdag via onderstaande link te bekijken.

FORZA Jodan Boys