In Nieuws, Nieuws Vrouwen

De derde competitiewedstrijd van Jodan Boys VR1 werd afgelopen zaterdag gespeeld. De tegenstander was vv Zuidland, een ploeg die in de laatste jaren meerdere keren door onze meiden werd verslagen. Ook vandaag was dat het doel: de overwinning binnenslepen en de koppositie in de tweede klasse behouden.

Jodan Boys trapte af en direct stond Zuidland onder druk. Binnen een minuut was het al raak voor onze meiden, maar helaas werd dit doelpunt van Renate afgekeurd wegens buitenspel. De toon was gezet en de beginfase was zeker voor de ploeg uit Gouda. Er werd fel druk gezet op de verdediging van Zuidland en na een aantal mogelijkheden werd het goede spel beloond. Na een prachtige steekpass van Hannelot werd Renate 1 op 1 gezet voor de keepster. Zij twijfelde geen moment en schoot beheerst raak: 1-0.

Jodan Boys VR1 was dominant en Zuidland kwam hierdoor nauwelijks onder de druk vandaan. Het positiespel was goed, maar jammer genoeg kwam de eindpass vaak net niet bij een medespeelster aan. Toch werden grote kansen gecreëerd. Na een lange bal van Daniëlle werd de bal goed verlegd door Zoë, waardoor Sophie op de keepster van Zuidland kon afstomen. Helaas trok de laatstgenoemde aan het langste eind en tikte de bal uit het doel. Ook via een corner van Renate was Jodan Boys dicht bij de tweede goal, maar Zoë kopte net niet raak. Niet veel later schoot Dorien na een uitbraak aan de linkerkant op doel, maar ook dit schot werd gepakt door de keepster van Zuidland.

Na een halfuur spelen verdubbelde Jodan Boys VR1 dan toch de voorsprong. Na een aanval via de rechterkant van het veld gaf Carolien beheerst de bal voor over de grond. Sophie was goed meegelopen en gleed de bal binnen: 2-0.
Nog geen twee minuten later was het opnieuw raak voor de ploeg uit Gouda. Een mooie aanval vanuit achteren, via onder andere Linquenda, Sophie en Zoë, werd goed uitgespeeld. Zoë rondde dit keer af en zorgde voor de 3-0. Een echte tiki-taka goal.

In de 41e minuut kopte Sophie bijna binnen na een afgemeten corner van Renate. En ook Renate zelf had vlak voor rust nog kunnen scoren. Helaas belandde haar afstandsschot net op de lat.
Jodan Boys VR1 kwam de eerste helft dus niet tot nauwelijks in de problemen. Verdedigend stond het goed en aan de bal werd rustig opgebouwd vanuit achteren. Via de vrije man op het middenveld werd de diepte gevonden via de zijkanten. Zo ontstonden veel kansen, maar helaas miste de ploeg de scherpte in de eindfase. Het had zomaar 6-0 kunnen staan, maar toch gingen de meiden met een 3-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft moest het goede spel doorgezet worden, met als verbeterpunt: kansen afmaken en de voorsprong vergroten. Met dezelfde elf meiden werd de wedstrijd hervat.

Gelijk was duidelijk dat vandaag voor Zuidland niets te halen viel. Jodan Boys VR1 was op jacht naar nog meer doelpunten. In de 50e minuut schoot Hannelot met links op doel, helaas net naast. Ook Carolien loste een schot, maar de keepster lette goed op. Dorien haalde uit op doel, maar ook zij wist het net niet te vinden. In de 60e minuut werd er gewisseld: Renate verliet het veld en Noa kwam de ploeg versterken.

Helaas belandde de bal, door onoplettendheid bij een spelhervatting, ineens voor de voeten van de spits van Zuidland. Zij rondde af en zorgde voor de 3-1. Jodan Boys kende toen een iets mindere fase. Zuidland was af en toe gevaarlijk, maar keepster Daniëlle lette goed op en de verdediging gaf elkaar goede rugdekking.
Met nog zo’n twintig minuten te gaan, kwamen ook Ghizlan en Inge in het veld.

Het laatste kwartier brak aan en de controle was weer helemaal terug bij de dames van Jodan Boys.
De meiden zetten nog even aan. Na een goede individuele actie schoot Sophie helaas net over. Nog geen minuut later werd de voorsprong dan toch verder uitgebreid. Zoë passeerde haar directe tegenstander maar wist niet uit te halen. De bal viel in de kluts voor de voeten van Noa, die goed binnenschoot: 4-1.
Een minuut later was het weer raak. Met een loepzuivere corner van Hannelot werd Zoë bediend, die haar tweede doelpunt van de dag maakte en in de rechterhoek binnenkopte: 5-1. Niet veel later floot de scheidsrechter.

Jodan Boys VR1 blijft ook na deze wedstrijd bovenaan de ranglijst staan, met negen punten uit drie wedstrijden. De komende twee weken zal niet voor de competitie gevoetbald worden. Pas op zaterdag 24 oktober spelen de meiden weer. Dan wordt om 14.30 uur afgetrapt thuis tegen Die Haghe VR1, de huidige nummer twee.