In Nieuws Vrouwen

JodanBoys VR2 trekt aan het langste eind (2-3)

Vandaag stond op het programma de wedstrijd tegen Sportlust VR1 dat altijd een beladen wedstrijd is.
De dames waren op tijd op Sportcomplex Oosterwei voor de bespreking, want bij sportlust kon dat niet omdat het complex ook daar gesloten is vanwege Corona. Zoals gewoonlijk deed Ard weer zijn verhaal en de dames wisten wat ze moesten doen en hoe ze moesten spelen. Na een aantal vragen van de speelsters gingen we op weg naar Woerden alleen het weer zat deze dag even niet mee. Eenmaal daar aangekomen moesten we wel op elkaar wachten want we moesten met het hele team gelijk het complex op. De teammanager moest zich in de commissiekamer melden en kreeg daar de sleutels van de kleedkamers, alleen mocht er niet gedoucht worden maar er zat even niets op. De dames kleedde zich om en gingen de warming-up doen wat goed ging alleen werkte het weer niet echt mee.

1: Esmee
2: Stoop
3:Lotte.M
4: Julia
5: Eline
6: Ingeborg
7:Demi
8: Bajema
9: Sara
10: Bijoux
11: Romy
Wissels:
Ilse,Cindy,Debora
De scheidsrechter floot voor aanvang van de wedstrijd en deze week hadden we een bondsscheidsrechter, hij moest eigenlijk de kaarten controleren maar door het weer liet hij dat maar achterwege. Onze dames wonnen de Toss en wisten wat ze gelijk moesten doen en dat lukte best wel de bal bereikte Bajema die kapte en de bal richting het doel schiet. Op deze wedstrijd zit altijd een beetje spanning op want punten willen we halen tegen Sportlust. Er werd lekker gevoetbald van beide kanten zo kreeg Sportlust en De JodanBoys kansen zat maar raakte of miste net het doel. In de 13de minuut kreeg Bajema de bal en liep zo door de verdediging heen en knalde de bal achter de keepster zodat we op een 0-1 voorsprong kwamen.

De dames van sportlust vonden dat niet zo fijn zodat die meer druk gingen zetten en kwamen soms te dicht bij het doel, maar de keepster stond goed op haar plaats. Ook wij kregen kansen maar die wilde er niet in want maar in de 44ste minuut kreeg Romy de bal van Demi en die bedacht zich geen moment om de score naar een 0-2 te brengen. De Vrouwen van Sportlust namen de aftrap weer en wat er echt gebeurde dat ging even te snel zodat de score voor de rust op een 1-2 kwam te staan. In de rust jammer genoeg niets te drinken dat kwam omdat alles dicht was bij sportlust en dan in de regen even te vertellen wat er goed en fout ging is niet lekker. Alle meiden van ons hadden het best wel koud maar gelukkig kwam de scheidsrechter eraan voor de tweede helft. Esmee werd gewisseld door Ilse en Cindy kwam erin voor Demi en Debora kwam erin voor Ingeborg. We gingen weer van start en er werd lekker gevoetbald van beide kanten zo kregen onze meiden de kans om de voorsprong verder uit te breide maar dat wilde niet lukken. Zo kreeg ook sportlust de kans om de gelijkmaker op het scorebord te zetten en schoten de bal op de zijkant van de paal zodat die er gelukkig naast ging. Maar sportlust ging meer druk zetten en in de 80ste minuut scoorde hun spits met een kopbal vanuit een corner de 2-2,nu was het oppassen want we wilde deze wedstrijd niet verliezen.

Nu was het ook zaak om achter dicht te houden en dat lukte gelukkig wel. Zo kreeg Romy een kans om de score weer in ons voordeel te brengen maar die schoot net mis. Ook Sportlust kreeg de kansen maar die wilde er deze middag niet meer in. In de blessuretijd kreeg Cindy de bal van Romy Zodat de score in de 93ste minuut op een 2-3 kwam te staan wat was dat lekker, sportlust nam de aftrap weer en wilde meer druk gaan zetten maar dat was niet meer nodig omdat de scheidsrechter voor het einde floot. Met de overwinning op zak en twee gele kaarten keerde we terug met de 3 punten naar Sportcomplex Oosterwei. Dames lekker gespeeld ondanks de regen. Op naar de volgende wedstrijd en dat is tegen JSV Nieuwegein VR1 op sportcomplex Oosterwei om 16:15 uur, normaal zeg ik kom allen kijken maar dat mag nu even niet. Maar supporters zijn belangrijk en die mis je nu, tevens is dit Team ook op zoek naar een sponsor voor het seizoen.
Staf VR2