In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Vorig jaar beleefde Nederland op 1 oktober de drukste ochtendspits ooit. Volgens de ANWB stond er op het hoogtepunt 1100kilometer file. Aanleiding de boerenprotesten in Den Haag. Hoe anders ziet Nederland er een jaar later uit. Het coronavirus heeft mensen gedwongen veelal thuis te werken, afstand te houden en niet meer in grote groepen bij elkaar te komen. Afgelopen maandag volgden de nieuwe maatregelen van premier Rutte, allemaal bedoeld om met elkaar het virus onder controle te krijgen. Ook voor het amateurvoetbal heeft dit grote gevolgen zo ook voor Jodan Boys. Het bestuur en het coronateam zijn de afgelopen weken en maanden ongelofelijk druk geweest om alles in goede banen te leiden. Waarschijnlijk zal het hier niet bij blijven. Vanaf deze plaats grote dank voor de inspanningen van de vele vrijwilligers: bestuursleden, sponsoren, leden, ouders en iedereen die zich voor Jodan Boys heeft ingezet. Alleen samen krijgen we het virus eronder, maar ook alleen samen houden we de club draaiende.

Zaterdag reist het eerste af naar Katwijk om het daar op te nemen tegen FC Rijnvogels. Het zal een wedstrijd worden onder omstandigheden die niet snel zullen worden vergeten. Maar laten we onze richten op het voetbal. FC Rijnvogels kende onder de nieuwe trainer Thomas Duivenvoorden een uitstekende start. De Katwijkers hebben drie wedstrijden gespeeld en uit die drie wedstrijden werd de volle winst gepakt. Poortugaal, Smitshoek en Capelle werden verslagen. Vorige week ging de wedstrijd tegen Zwaluwen niet door vanwege COVID 19 besmettingen. Afgelopen dinsdag oefende FC Rijnvogels tegen Swift. Er werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen de Amsterdammers. FC Rijnvogels zal zaterdag met veel vertrouwen aan de start staan.

Jodan Boys kende ook een prima start van de competitie. Het voetbal zag er bij tijd en wijlen goed uit alleen werd er maar niet gewonnen, drie maal gelijkspel. Daar kwam afgelopen zaterdag verandering in. Er is al veel over gezegd en geschreven Jodan Boys won met 5-0 van ARC. Dit zorgde deze week voor een hele brede glimlach bij de supporters van Jodan Boys. Maar nu moeten we gewoon weer vooruit kijken en zaterdag staan er net als een week geleden gewoon weer drie punten op het spel. Als Jodan Boys met dezelfde teamgeest en bereidwilligheid vuile meters te maken, het veld opkomt.  Dan kunnen we het FC Rijnvogels zaterdag heel moeilijk maken. Ook voor zaterdag geldt: Alleen samen….

De wedstrijd is te volgen via het twitter. Dus waar u ook bent, moedig de jongens aan vanuit de tuin, de huiskamer, op de fiets het zal ze zeker goed doen.

De wedstrijd op de Kooltuin begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer N. Boel