In Nieuws, Nieuws Vrouwen

Zaterdag 26 september stond de tweede competitiewedstrijd van Jodan Boys VR1 op het programma. Dit keer werd er om 14.30 uur thuis afgetrapt tegen DSVP uit Pijnacker. Na de mooie overwinning van vorige week, waren de meiden gebrand om opnieuw drie punten binnen te slepen.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Henny Verschoor.

DSVP trapte af en Jodan Boys zette in de beginfase gelijk druk op de helft van DSVP. Binnen een paar minuten ontstonden al enkele corners voor de thuisploeg. Helaas werden deze niet benut. De bal werd goed weggewerkt door de verdediging van DSVP.
Jodan Boys creëerde nog niet echt kansen. De bal werd rond de 16 meter naar elkaar over gespeeld, maar niemand kwam tot een schot op doel. Ook DSVP probeerde wat te forceren met verschillende diepte ballen, maar het centrale duo in de verdediging Jisca en Linquenda letten goed op.
In de 11e minuut ontstond een kans voor Jodan Boys. Een mooie aanval via de rechterkant met Dorien, Noa en Renate resulteerde jammer genoeg niet in een doelpunt.

Hierna ontstond een rommelige fase aan de kant van Jodan Boys. De bal werd op een te traag tempo rondgespeeld, waardoor de meiden elkaar minder gemakkelijk konden vinden en een aantal keer slordig balverlies werd geleden. De tegenstander kwam op die manier nauwelijks in de problemen, dit in tegenstelling tot vorige week. Wanneer Jodan Boys op de helft van DSVP belandde, was jammer genoeg ook de eindpass niet zuiver genoeg.

In het laatste kwartier van de eerste helft ontstonden toch een paar mogelijkheden voor Jodan Boys. Na een voorzet van Sophie kon Dorien net niet afwerken en niet veel later was het net andersom, waarbij Sophie net geen goal wist te maken. In de 40e minuut had Jodan Boys op voorsprong moeten komen. Na een goede pass van Sophie op Carolien, wist zij de bal voor te geven, maar Dorien kon helaas de bal net niet binnen schieten. De keepster van DSVP stopte de bal knap, waardoor de ploegen met 0-0 de rust in gingen.

In de rust werd door trainer Jeroen duidelijk gemaakt dat het spel beter moet. Er miste een bepaalde scherpte, focus. De balhandelingssnelheid lag veel te laag, waardoor het veldspel heel slordig was. De meiden werden opgepept en aangespoord om hard te blijven werken. Er vond één wissel plaats: Famke kwam in de ploeg voor Renate.

In de tweede helft werd Jodan Boys gevaarlijk via een vrije trap van Sophie. Zij schoot knap met haar linkervoet op doel, maar de bal ging net over. Niet veel later ontstond een kans voor DSVP, maar Danielle wist de bal uit het doel te houden.
Er werd door de dames van Jodan Boys veel energie in de wedstrijd gestopt. Er moest vandaag hard gewerkt worden om het gewenste niveau te halen. De meiden zetten iets meer druk op de verdediging van DSVP, maar niet genoeg om wat te forceren.

Inmiddels had DSVP ook gewisseld en een snelle spits werd in de ploeg gebracht. Zij bracht gelijk veel dreiging mee, met snelheid in de diepte. Jodan Boys ontsnapte een paar keer net aan, gelukkig letten Ghizlan en Daniëlle goed op.

In de 65e minuut was het dan eindelijk raak. Aan de rechterkant van het veld speelde Carolien haar tegenstander uit en bracht de bal voor de goal. Deze werd gemist door Dorien, maar Sophie haalde vol uit en schoot de bal op de paal. In de rebound ving Dorien de bal slim op en zette opnieuw de bal voor de goal én met succes. Via deze mooie voorzet kopte Sophie knap binnen: 1-0!
Nog geen twee minuten later wisten de meiden opnieuw te scoren. De aanval werd gestart via Hannelot, die Sophie de diepte in stuurde met een mooie pass. Uit de kluts viel de bal vervolgens voor de voeten van Famke, die met een slim balletje Hannelot wist te bereiken. Zij bleef rustig en plaatste de bal langs de keepster van DSVP: 2-0.

Het laatste kwart van de wedstrijd was enorm spannend. Dekker werd in de ploeg gebracht als slot op de deur. DSVP werd meerdere keren gevaarlijk, maar gelukkig wist de verdediging samen met keepster Daniëlle veel ballen tegen te houden.
Helaas was het in de 78e minuut dan toch raak voor DSVP. Na een foute inspeelpass in de as van het veld, ontstond een snelle uitbraak van de spits van DSVP, die de bal beheerst over Daniëlle wist te werken: 2-1.

De laatste tien minuten waren zenuwslopend, met hier en daar wat kansen voor beide ploegen. Jodan Boys moest hard werken om de overwinning binnen te slepen. Gelukkig keepte Daniëlle een goede wedstrijd en met de snelheid van Inge, Ghizlan en Jisca werden verschillende aanvalsmogelijkheden van DSVP verholpen. Na iets meer dan 90 minuten floot de scheidsrechter af.
Opluchting in het team van Jodan Boys VR1, de drie punten blijven in Gouda!

Met deze overwinning op zak staat Jodan Boys VR1 nu bovenaan op de ranglijst in de 2e klasse. Volgende week zaterdag 3 oktober zal er opnieuw gevoetbald worden voor de competitie. Dan spelen de meiden om 14.30 uur thuis tegen een welkbekende tegenstander: Zuidland. Jodan Boys VR1 zal er alles aan doen om de eerste plaats te behouden.