In Nieuws Vrouwen

JodanBoys VR2-IJFC VR2 (0-2)

Het was weer zaterdag en deze dag stond de wedstrijd tegen IJFC VR2 op het programma. Door de coronaregels op het complex moesten de tegenstander en ons team zich thuis omkleden, omdat alles dicht was. Alleen de wedstrijden gingen door. Onze dames waren op tijd op het complex. Het weer zat gelukkig mee en de bespreking werd op het veld gedaan. Vandaag stond de wedstrijd ingepland op veld 3.

Ard was weer lekker bezig met zijn magneetjes en legde de dames uit wat er vandaag van ze verwacht werd: lekker voetballen en hoog druk zetten. Zo gezegd, zo gedaan. De warming-up werd gedaan door de dames en vandaag hadden we twee keepsters, omdat Esmee nog maar een helft mag spelen. Daarom hadden we Claudia van VR3 erbij gevraagd.

14. Stoop

Het was half 1 en de scheidsrechter floot voor aanvang van de wedstrijd. De toss werd gewonnen door onze dames en die gingen lekker van start na het fluitsignaal. IJFC had in de gaten hoe we speelden, want bij elk verslag stond de opstelling wat achteraf niet echt slim is geweest. Zo werd er van beide kanten lekker gevoetbald en kregen we allebei kansen om de score te openen, maar dat werd niet benut.
In de eerste helft waren we aan elkaar gewaagd. Zo bleven we lekker voetballen, maar kansen werden er van beide kanten niet meer gecreëerd. De scheidsrechter floot voor de rust en onder het genot van limonade vertelde Ard wat er beter kon. Bijoux werd gewisseld door Romy en Esmee door Claudia.

De dames gingen weer klaarstaan voor de tweede helft, maar de scheidsrechter kwam ieder later terug. IJFC nam de aftrap en probeerde ons team vast te zetten, wat in het begin niet echt lukte. In de eerste zeven minuten kregen we ook wel kansen, maar daarna nam IJFC het over en speelde veel op onze helft. Zo kwamen wij er minder uit. In de 52ste minuut kreeg IJFC een de kans om te scoren en dat werd ook gedaan zodat we tegen een 0-1 achterstand aankeken.

Onze dames wilde deze wedstrijd niet verliezen en probeerde van alles om onder de druk van IJFC uit te komen, maar dat wilde maar niet lukken. Zo kwam in de 60ste minuut IJFC weer aan de bal en knalde de 0-2 er in.

Wij kregen ook nog wat kansen om te scoren, maar helaas wilde die er vandaag niet in. De keepster van IJFC wist de ballen goed te verwerken. We kregen in de laatste 15 minuten geen kans meer, omdat IJFC de druk opvoerde. Gelukkig heeft Claudia in de tweede helft nog heel veel reddingen kunnen maken zodat de eindstand bleef staan op een 0-2.

Ondanks het verlies toch lekker gevoetbald dames. Op naar de volgende wedstrijd op 3 oktober. Deze zullen wij uit spelen tegen Sportlust VR1 te Woerden om 15:00 uur