Jodan Boys heeft zaterdag een puike prestatie geleverd. In eigen huis won het met maar liefst 5-0 van koploper ARC uit Alphen a/d Rijn. Oud-ARC spits Stefan den Horder  nam maar liefst drie treffers voor zijn rekening. Bradley el Idrissi en el Kandoussi scoorde beiden ook een keer. Bij het verlaten van het veld mompelde Mitchel Heerkens in mijn oor. Er kan maar één titel boven het wedstrijdverslag staan : Sambavoetbal aan de Sportlaan. Tja als de tovenaar het zegt…..

Voorafgaande aan de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Henny Verschoor: vrijwilligster van het jaar. Vorig jaar was ze nog gastvrouw tijdens de wedstrijden van het eerste en verrichte ze doordeweeks de nodige hand en spandiensten. Het was goed om zo stil te staan bij haar overlijden.

Koploper

Aanvoerder Roald Heerkens verloor slechts één duel zaterdagmiddag en dat was de toss. Jodan Boys speelde zodoende de eerste helft richting de kantine. De Gouwenaars konden de borst nat maken. Na de overwinning op DHSC vorige week was ARC van niemand meer onder de indruk stond op de website te lezen. En met recht drie overwinningen op rij is natuurlijk een puike prestatie. De mannen van Leen van Steensel waren echter niet van plan om zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden. Nee het tegenovergestelde. Toen scheidsrechter Eren voor het begin van de wedstrijd floot leken de spelers van Jodan Boys op een roedel wolven jagend op hun prooi. Jodan Boys schoot fenomenaal uit de startblokken. Op heel het veld werd ARC afgejaagd en werden de duimschroeven aangedraaid.

Gouds Kwartiertje

Stefan den Horder ging voorop in de strijd tegen zijn oude ploegmaten. Na zes minuten werd hij al hard onderuit gehaald wat een gele kaart opleverde voor aanvoerder Prins. Den Horder liet zich niet gek maken, want een minuut later schoot hij de 1-0 binnen. De aanvaller reageerde het meest attent op een bal die in de zestienmeter viel. We weten inmiddels; geef den Horder in de zestien geen kansen want die zijn levensgevaarlijk. Wat een begin scoren tegen je oude club. Niet veel later had el Kandoussi de 2-0 op zijn schoen na voorbereidend werk van Bellahcen, maar zijn inzet miste kracht. Een minuut later viel wel de 2-0. Uit een corner wist den Horder weer te scoren en was hij binnen tien minuten nog een keer het middelpunt van een feestje.

Dit was niet genoeg; Jodan Boys ging door. In de vijftiende minuut was den Horder de aangever. Hij legde de bal breed op Bradley el Idrissi die de bal schitterend over Aron Balk stifte. Binnen het kwartier kwam Jodan Boys op 3-0. Wat gebeurde hier. De spelers van Jodan Boys konden het bijna niet geloven en de elf van ARC keken elkaar vertwijfeld aan. Mark Evers de trainer van ARC gaf wel een antwoord en paste in de achttiende minuut direct een dubbele wissel toe. Aanvoerder Prins en Knoester zochten vroegtijdig de kleedkamer op.

Stefan den Horder mocht na de wedstrijd zijn verhaal doen bij de regionale media! Dat vinden wij niet heel vreemd!

Genieten

Ja het was het echt genieten voor de Jodan Boyssupporters. Rondeltap had weinig te doen en coachte zijn mannen van achteruit.  De verdediging stond weer als een huis. Rietveld en Heerkens wonnen elk kopduel en Huntink en Lazic stonden als backs vaak aan het begin van de aanval. Kevin de Vries zorgde voor de controle. Bellahcen en el Kandoussi wisten elkaar blindelings te vinden en el Idrissi, Borsboom en den Horder bleven continue gevaarlijk. El Kandoussi had in de vierentwintigste minuut de 4-0 op zijn pantoffel, maar Balk keerde de bal met zijn voeten. Bij tijd en wijlen waren Mo en Yus ongrijpbaar. Enkel met een paar harde overtredingen konden ze worden afgestopt. Jodan Boys won vrijwel alle duels en wilde voor rust nog een vierde tegen de touwen schieten. Den Horder probeerde het nog een keer van grote afstand. Zijn schot vloog net over de kruising. Zo ging Jodan Boys met een 3-0 voorsprong aan de thee.

Niet achteruit lopen

In de rust drukte Leen van Steensel zijn jongens op het hart niet naar achter te gaan lopen in de tweede helft maar vooral de druk erop te houden. ARC trapte onder toeziend oog van de gebroeders Blok, Ard en Remco af voor de tweede helft. Jodan Boys volgde de aanwijzingen van van Steensel op. Dit leverde een minuut na rust direct gevaar op. Yusri el Kandoussi kwam maar weer eens uit in de zestienmeter, maar ging iets te gretig naar de grond, de scheidsrechter vond het te licht voor een strafschop. Tien minuten na rust had Borsboom tegen zijn oude ploeg kunnen scoren. Een razendsnelle counter door Bradley el Idrissi bracht Jeroen in kansrijke positie, maar de spits werkte de bal naast de goal van Balk. Vier minuten later kreeg ARC de eerste goede kans. Huntink verspeelde de bal in de opbouw waardoor de spits van ARC vrij op Rondeltap kon afstormen. Rietveld en Heerkens sprintte erachteraan en in een uiterste poging kon de aanvoerder van Jodan Boys met een schitterende sliding redding brengen. Borsboom werd gewisseld voor de Berg die na een blessure weer zijn opwachting maakte.

Grote klasse

Een kwartier voor tijd deed el Kandoussi aan klantenbinding. Yusri kreeg de bal in de zestienmeter aangespeeld. Hij zocht zijn tegenstander op en dreigde buitenom te gaan, maar in plaats van eromheen te snellen, poortte hij de verdediger en schoot vervolgens snoeihard, diagonaal in de kruising. Wat een actie. 4-0 Nu kon het niet meer misgaan. ARC was het in deze fase echt even kwijt. Twee minuten later scoorde el Kandoussi bijna zijn tweede, maar dit keer ging de bal niet tegen de touwen. Jordi Tuithof en Joey Vergunst maakten in de slotfase hun opwachting voor el Idrissi en Huntink. Het slotakkoord was voor den Horder. El Kandoussi kapte en draaide zich vrij in de zestienmeter. De keeper ging naar de grond, maar kon niet bij de bal komen. Den Horder aarzelde niet toen de bal wel bij hem voor de voeten kwam. Kiezelhard schoot hij de 5-0 binnen. Tegen je oude ploeg drie goals maken. Dat moet heerlijk voelen. Het mag raden Jodan Boys is erg blij met den Horder. Na negentig minuten floot scheidsrechter Eren af. De toeschouwers keken elkaar vol ongeloof aan. Was het echt 5-0 geworden. Een blik op het scorebord gaf direct antwoord. Ja het was echt waar. Geen gelijke stand maar een overtuigende zege voor onze jongens.

Eenergie

Misschien lijkt dit wedstrijdverslag een beetje gekleurd, maar dat is echt niet zo. Jodan Boys speelde een fantastische pot voetbal. Het team streed voor elke meter, won veel tweede ballen en liet soms gewoon tikkie takka voetbal zien. De afgelopen wedstrijden kreeg Jodan Boys misschien iets te weinig voor het vertoonde spel. Zaterdag kreeg Jodan Boys waar het recht op had. Jodan Boys de eerste winnaar van de Groene Hart derby! Deze week weer keihard werken om zaterdag goed voorbereid aan de start te staan tegen de nummer drie van de competitie FC Rijnvogels.

Opstelling Jodan Boys: Rondeltap, Huntink (’78 Vergunst), Rietveld, Heerkens, Lazic, El Idrissi ( ’81 Tuithof), de Vries, Bellahcen, el Kandoussi, den Horder, Borsboom (’72 de Berg)