In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Zaterdag  nemen we het op tegen de trotse koploper van de competitie, ARC. De racing club uit Alphen aan de Rijn is het seizoen uitstekend begonnen. Drie wedstrijden negen punten. Afgelopen weeekend kwam DHSC in Alphen a/d Rijn op bezoek en de Utrechters kregen het deksel op de neus. Een fris en sterk collectief wist de titelkandidaat pootje te lichten. Met een nederlaag vertrok DHSC weer richting Ondiep. Trainer Mark Evers wond er aan de vooravond van de competitie ook geen doekjes om. ARC wil dit seizoen zo lang mogelijk meespelen om de bovenste plekken. De manier hoe ARC de selectie voor dit seizoen heeft samengesteld is vergelijkbaar met de manier hoe Jodan Boys dat ook tracht te doen. Met zoveel mogelijk eigen jongens of jongens uit de regio een sterk collectief bouwen dat zo tot goede prestaties kan komen. Dat wierp  in de eerste drie wedstrijden voor ARC gelijk zijn vruchten af.

Jodan Boys kan terugkijken op een goede wedstrijd tegen Achilles Veen. In de altijd lastige uitwedstrijd in Brabant kwam Jodan Boys al vroeg op een 1-0 voorsprong. Na rust kwam Achilles Veen langszij. In de slotfase had Jodan Boys nog kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar net als een week eerder tegen SC Feyenoord werd 1-1 de einduitslag. Drie keer een gelijkspel in de eerste wedstrijden van het seizoen, waar Jodan Boys zowel tegen SC Feyenoord als Achilles Veen stiekem iets meer verdiende. Maar het scorebord liegt nooit! Dan moet het komende zaterdag maar gebeuren.

Jodan Boys oefende dinsdag tegen Unitas, dat uitkomt in de derde divisie zondag. In een vermakelijke open wedstrijd won Jodan Boys met 3-1. Mooi om te zien dat er weer jonge jongens uit eigen gelederen op de deur klopten. Joey Vergunst, Massimo de Michele en Yannick Saeijs begonnen in de basis. Terwijl Fouad Musuai in de tweede helft inviel. Massimo bekroonde zijn optreden met een doelpunt. De andere doelpuntenmakers waren Jordi Tuithof en Bradley el Idrissi.

Voor Jeroen Borsboom en vooral Stefan den Horder zal het zaterdag een bijzonder treffen worden. Beide droegen het zwart rode tenue van ARC. Stefan speelde jaren in de hoofdmacht en wist menig doelpunt te maken in het shirt van ARC. Vorig jaar nog scoorde hij de winnende, uit een vrije trap, tegen Jodan Boys. Laten we hopen dat hij vandaag de winnende in het ander doel weet te krijgen. Wij gaan het allemaal zien.

De wedstrijd staat onder leiding van de heer N. Eren. Hij wordt geassisteerd door de heer D. Henkes en dhr. S. de Reus. Aanvang 14.30 uur

Wij wensen iedereen een sportieve middag, waarbij de coronamaatregelen in acht genomen moeten worden. Zaterdagmiddag om 16.30 uur weten we wie de eerste winnaar van de derby van Het Groene Hart.

FORZA Jodan Boys