In Nieuws, Nieuws Vrouwen

Zaterdag 19 september 2020. Eindelijk is het zo ver: de start van de competitie. Er stond gelijk een belangrijke wedstrijd op het programma, uit tegen FC Maense, de nummer twee van vorig seizoen. Jodan Boys VR1 was gebrand om te winnen, aangezien kampioen worden het hoofddoel is dit seizoen.

Om 13.30 uur werd afgetrapt in Rotterdam. Jodan Boys begon direct fel aan de wedstrijd. De duels werden hard aangegaan en aan de bal werd rustig combinatievoetbal gespeeld. Dit resulteerde in de 7e minuut in een vrije trap, op zo’n 25 meter van het doel. Sophie ging achter de bal staan en plaatste de bal jammer genoeg net op de paal. Niet veel later ontstond een kans voor Carolien, die na een voorzet van Sophie de bal net naast het doel schoot. Ook Hannelot wist net niet de bal in het doel te werken, na een mooie aanval vanuit achteren.
FC Maense probeerde de vrije ruimte aan de zijkanten te zoeken, maar had het lastig met het goede positiespel van Jodan Boys. Toch moesten onze meiden scherp blijven, met name in omschakeling van aanvallen naar verdedigen.
In de 15e minuut was het dan wel raak. Na rustig combinatievoetbal stuurde Hannelot, met een prachtige dieptepass, Sophie de linkerhoek in. Zij wist de bal voor de goal te krijgen, maar deze werd net aan weggewerkt door de verdediging van FC Maense. Toch viel de bal op randje 16 meter voor de voeten van Renate, die de keepster kansloos liet en vol de bal in de linker kruising schoot: 0-1.

De vroege voorsprong gaf de meiden van Jodan Boys vertrouwen en dit was terug te zien in het spel. Aan de bal werd rustig gecombineerd en wanneer de bal verspeeld werd, was deze snel weer terugveroverd. In de 22ste minuut ontstond een grote kans voor Dorien. Zij schoot van afstand de bal geplaatst richting de rechterhoek, maar deze werd net uit de goal getikt.
Nog geen minuut later was het dan toch raak. Na slim druk zetten van Zoë op de verdediging van FC Maense wist zij de bal te veroveren en Sophie te bereiken. Zij dacht niet na en schoot de bal van zo’n 35 meter op de goal. En met resultaat, de bal viel over de keepster in de goal: 0-2!

Jodan Boys leek de controle te hebben over de wedstrijd. De spits van FC Maense loste een paar afstandschoten op de goal, maar het team creëerde verder geen uitgespeelde kansen. Jodan Boys daarentegen voetbalde rustig en het spel werd verplaatst van links naar rechts. Jammer dat de eindpass soms slordig was, anders had de voorsprong veel groter kunnen zijn.

Het einde van de eerste helft brak aan. Na een goede individuele actie van Renate schoot zij de bal helaas net in het zijnet. In de 40ste minuut kwam Jodan Boys dan toch op een 0-3 voorsprong. Dit keer was het Carolien, die na een breedtepas van Hannelot de bal hard in de linkerhoek schoot. Even leek het nog 0-4 te worden, maar na een mooie aanval werd het doelpunt van Renate afgekeurd vanwege buitenspel.

In de rust werd de groep door trainer Jeroen gecomplimenteerd. Volgens hem was het belangrijk dit spel vast te houden. Een verbeterpunt: de eindpass moet beter zodat nog meer kansen worden afgemaakt. En verder FC Maense geen moment het gevoel geven dat zij terug in de wedstrijd kunnen komen. De meiden moeten scherp blijven en het spel van de eerste helft doortrekken. Een wissel werd toegepast: Noa zou het team versterken in plaats van Renate.

In de tweede helft was het spel van Jodan Boys slordiger. Het tempo lag lager, waardoor het moeilijker was om de vrije man te vinden. Er werden geen grote kansen gecreëerd, maar daar stond tegenover dat ook nauwelijks iets werd weggegeven. Wel bleven de meiden hard werken. In de 60ste minuut kwam Famke in de ploeg voor Carolien.
Doordat Jodan Boys wat onrustiger speelde, kreeg FC Maense iets meer grip op de wedstrijd. Het resulteerde in een doelpoging, maar gelukkig lette Inge goed op en wist zij de bal weg te werken. Toch werd er een tegengoal geïncasseerd. In de 80ste minuut scoorde FC Maense, na ongelukkig balverlies in de as van het veld, via een snelle uitbraak: 1-3.

De eindfase was weer voor Jodan Boys. In de 85e minuut schoot Dorien via een vrije trap helaas net op de lat. Ook de rebound van Zoë belandde uiteindelijk via de lat over de achterlijn. Niet veel later ontstond nog een kans voor Dorien. Zij schoot de bal net naast, na een mooie pass van Hannelot.
Toch wisten de meiden nog een doelpunt te maken. Een mooie aanval via de as van het veld werd uiteindelijk afgemaakt door Famke, na goed werk van zowel Hannelot als Dorien: 1-4.

Na 90 minuten floot de scheidsrechter af en de eerste 3 punten van het seizoen zijn binnen! Het is een verdiende overwinning voor dames van Jodan Boys, die met een tevreden gevoel terug naar Gouda reisden. Op naar volgende week (26 september 2020), dan speelt Jodan Boys VR1 om 14.30 uur thuis tegen DSVP. Kom ons aanmoedigen, graag tot dan!