In Nieuws Vrouwen

Jodan Boys VR2 start de eerste competitiewedstrijd met drie punten

Afgelopen zaterdag stond onze eerste competitie wedstrijd voor de deur. Dit keer tegen een voor ons onbekende tegenstander SV Lopik VR1. Eenmaal aangekomen bij Lopik moesten de meiden in groepjes omkleden, omdat er maar één kleedkamer ter beschikking was. Gelukkig was dit geen probleem.

De bespreking werd gehouden op het voetbalveld, omdat daar meer ruimte was. Dit gaf ook gelijk de gelegenheid om van het mooie weer te genieten. Tactieken werden druk besproken en daarna werd een start gemaakt aan de warming up. De scheidsrechter had ons extra tijd gegeven, zodat we de warming up goed konden afmaken. Tijdens de warming up ging het niet lekker met de blessure van Esther en Anne had ook nog last van haar blessure. Kortom, er moest een klein beetje geschoven worden in de opstelling.

14. Eline

Nadat de toss was gewonnen door ons, werd er met de pupil van de week gestart. Deze slalomde samen met een speelster door onze verdediging heen en scoorde. Zo kon de wedstrijd beginnen. Het fluitsignaal klonk en in het begin was het even zoeken naar elkaar. Maar dit werd al snel gevonden, want er werd gecombineerd en overgespeeld.

De opbouw ging goed en zo werd er leuk heen en weer gespeeld. Lopik voerde de druk een klein beetje op, maar er werden geen kansen gecreëerd. In de 20ste minuut werd de bal tegen de onderkant van de lat geschoten. Daarin ontstond de discussie zit hij wel of niet? Uiteindelijk heeft de scheidsrechter door laten spelen en is er geen doelpunt uit gekomen.

Maar in de 24ste minuut werd er goed gecombineerd en kwam de bal bij Stoop terecht. Zij gaf een assist op Demi die zich geen moment bedacht en de bal in het doel schopte. Yes! Toch die 0-1 voorsprong!

Zoals het in de beker nog moeilijk was elkaar te vinden, zo werd het harde werken van de competitiewedstrijd beloond met een voorsprong. Zo werd er eigenlijk doorgespeeld en onderschepte wij regelmatig de bal zodra Lopik iets probeerde. Vanuit achter werd er goed opgebouwd door Esmee en het centrale duo, waardoor de kanten steeds werden verlegd.

Vanuit achter werd er opgebouwd. Stoop kreeg de bal en gaf een assist op Cindy die zich geen moment bedacht en de bal op haar slof nam. Deze krulde ze mooi in de rechter bovenhoek. 0-2!!

Ook de rust verbleven de meiden op het veld. Onder het genot van een overheerlijk warm bakje thee, wat voor de meiden meer de voorkeur van limonade was geweest, gaf Ard aan wat er goed ging en wat er beter kon. Een 0-2 voorsprong is dan iets wat je moet gaan vasthouden in de tweede helft en proberen uit te breiden. Meer druk zetten was de optie want dan zag je dat de tegenstander er niet uit kwam.

De scheidsrechter floot voor aanvang van de tweede helft SV-Lopik ging van start om de achterstand om te gaan buigen. Zo kreeg Lopik best wel een paar kansen maar de achterhoede stond zo goed dat ze er niet doorheen kwamen bij ons. Lopik werd fysiek sterker gedurende de wedstrijd en dat merkte de meiden. Zo werden een aantal kansen nog gecreëerd door de meiden en had Eline nog een mooie kans om uit te breken, maar helaas werd er gefloten voor buitenspel.

We bleven voetballen en kregen nog kansen zat maar die wilde er niet in. Maar in de 71ste minuut kreeg Sara een assist van Cindy en die kapte uit en schoot achter de keepster van Lopik VR1 zodat de score op een 0-3 kwam. Lekker hoor de eerste competitiewedstrijd winnend afsluiten dames wat een lekker potje was dat.

Op naar de volgende wedstrijd tegen IJFC VR2 op Sportcomplex Oosterwei om 12:30 uur.