In Nieuws

Leden eren kun je eigenlijk niet vroeg genoeg, dat werd afgelopen week weer bewezen. Wat zijn we als Jodan Boys familie blij dat we Henny Verschoor op de afgelopen nieuwjaarsreceptie in het zonnetje hebben gezet als Vrijwilligster van het Jaar. Woensdag jongstleden is Henny helaas op veel te jonge leeftijd overleden.

Veel leden zullen Henny kennen als oervrijwilligster zoals voorzitter Marco Kastelein haar omschreef in de afgelopen nieuwjaarsreceptie. Meer dan 35 jaar is ze actief geweest binnen onze vereniging, Toen haar kinderen begonnen met voetballen is ze samen met haar man Hugo, waarvan we 13 jaar geleden al afscheid moesten nemen, begonnen in de pupillencommissie. Daar waren ze samen grondlegger van het pupillenkamp. Een traditie die nog steeds voortduurt en die door haar kinderen Hans en Helen nu als leden van de hoofdleiding wordt voortgezet.

Maar ook een andere traditie, het Kerstgourmetten is mede op initiatief van Henny ontstaan. Dat heeft ze nooit los gelaten, want zelfs afgelopen kerst stond ze weer in de keuken om af te wassen, alles klaar te zetten en vooral te genieten van de blije en ondeugende gezichten. En na afloop natuurlijk even gezellig napraten.

De club heeft ze op vele manieren geholpen. Vaak op de achtergrond, met het vullen van de legendarische snoepzakjes, als vrijwilliger bij het schoolvoetbal en met schoonmaakwerk in de zomer. De laatste jaren was ze een baken in de bovenbar. Op woensdag als de kleinkinderen aan het trainen waren en op zaterdag in het sponsorhome bij de wedstrijden van het eerste. Om daarna een drankje te doen en het wel en wee van de vereniging en alles wat daarmee samenhangt door te nemen. Want voor alles stond de gezelligheid voorop. Ook afgelopen zomer kwam ze nog regelmatig langs om even bij te praten. Tot eind augustus plotseling bleek dat de ziekte waar ze eerder aan leed weer was teruggekeerd. Plotseling is het afgelopen en zullen we een echte Jodan Boys vrouw vreselijk gaan missen. We wensen Hans en Helen en hun partners heel veel sterkte in deze moeilijke tijd, maar zijn ook blij dat ze de traditie van de familie Verschoor voort zetten. Want Verschoor en Jodan Boys horen nu al 35 jaar bij elkaar.

Speciaal voor leden en vrijwilligers van Jodan Boys is er maandagavond op de club gelegenheid om de familie te condoleren en Hennie in een speciaal maar ook gezellig samenzijn te herdenken. Iedereen is welkom van 19.30 uur tot 21.00 uur.