In Nieuws, Nieuws Vrouwen

Afgelopen zaterdag 12 september werd er weer gevoetbald door Jodan Boys VR1. Om 14.30 floot de scheidsrechter voor de start van de tweede bekerwedstrijd, dit keer tegen Rijnvogels VR2. Beiden ploegen wisten eerder van Zwaluwen te winnen, dus deze wedstrijd is beslissend voor het verder gaan in de bekercompetitie.

De start van de wedstrijd was voor de dames van Rijnvogels. Zij begonnen fel en probeerden druk te zetten op onze verdediging. Hoewel dit niet echt leidde tot grote kansen, moesten onze meiden flink aan de bak om partij te bieden. Het eerste kwartier was slordig, onrustig en vond Jodan Boys het moeilijk om de vrije man te vinden.
Na een kwartier kreeg Jodan Boys meer grip en wisten de meiden wat kansen te creëren. Zo loste Dorien een schot op doel, maar deze werd gepakt door de keepster. Niet veel later volgde een mooie aanval, waarbij de bal van links naar rechts werd verplaatst. Noa wist Sophie te vinden die op doel schoot, maar de keepster van Rijnvogels tikte de bal net van de lijn.
Ook Rijnvogels drong aan. Met snelle technische speelsters, die handig hun lichaam wisten te gebruiken, probeerden zij kansen te creëren. Door slordigheden aan de kant van Jodan Boys wisten zij af en toe gevaarlijk te worden. Gelukkig lette Daniëlle, die een goede wedstrijd keepte tegen haar oude club, goed op.

Aan het einde van de eerste helft deden de meiden van Jodan Boys zichzelf te kort. Via een snelle counter met Carolien en Sophie wisten zij bijna te scoren. Ook Dorien schoof, na een mooie pass van Sophie, de bal maar rakelings voorlangs. Zo leken we de rust in te gaan met een 0-0 gelijkstand, maar door een ongelukkig moment in de eigen zestien, kreeg Rijnvogels een penalty mee. Deze werd helaas beheerst binnengeschoten, waardoor we gingen rusten met een 0-1 achterstand. Er viel dus wat recht te zetten in de tweede helft.

In de rust kregen de meiden te horen dat het veldspel rustiger moest worden. Ook de kansen moesten afgemaakt worden. Met dezelfde elf meiden werd de wedstrijd hervat.

In de 52e minuut ontstond gelijk een mooie kans voor Carolien, die na een geblokt schot van Dorien op doel schoot, maar helaas miste. Niet veel later wist zij wél raak te schieten! Via een aanval aan de rechterkant besloot Carolien, met ook goede bezetting voor de goal, voor eigen succes te gaan en met resultaat: 1-1.
Helaas kwam Rijnvogels in de 60e minuut wederom op voorsprong. Nadat Daniëlle eerst een bal goed stopte, wist een speelster van Rijnvogels de bal via de kluts toch in het doel te werken: 1-2 achterstand… Maar de meiden van Jodan Boys lieten zich niet van hun stuk brengen. Nog geen minuut later werd er een prachtig gecombineerd van achter naar voren. Carolien stoomt op via de rechterkant en zet de bal goed voor naar Zoë, die goed oplet en de bal binnen kan tikken: 2-2.

Inmiddels zijn Linquenda en Renate in de ploeg gekomen. Met nog een halfuur op de klok is het te merken dat het met de conditie van de meiden van Jodan Boys goed zit. Rijnvogels kan minder goed dan voorheen druk op de bal krijgen, waardoor de ruimtes groter worden. Met zorgvuldiger combinatiespel weet Jodan Boys VR1 controle te houden over de wedstrijd. Ook worden kansen gecreëerd. Zo kopt Zoë uit een corner maar net voorlangs. Daarnaast Renate krijgt een grote kans om de ploeg op voorsprong te zetten, maar schiet net naast. Sophie weet even later haar hoofd helaas net niet tegen de bal te zetten, na een mooie voorzet vanaf de rechterkant.

Het laatste kwartier breekt aan en na een mooie aanval over verschillende schijven van het veld weet Hannelot Renate te vinden. Zij blijft rustig, kapt de keepster uit en schiet de bal in het doel: 3-2 voorsprong! Ook Famke komt in het veld en weet gelijk haar stempel te drukken. Na opnieuw een mooie aanval via de rechterkant komt de bal uiteindelijk terecht bij Dorien. Zij dribbelt langs de verdediging en legt de bal prima breed op Famke, die scherp is en binnen kan tikken: 4-2.

Niet veel later fluit de scheidsrechter af. Met een verdiende overwinning stappen onze meiden van het veld. Jodan Boys VR1 zal dus verder bekeren. Deze wedstrijd kan mooi meegenomen worden en geeft vertrouwen voor volgende week. Dan zal de competitie worden gestart: om 13:30 uur wordt afgetrapt bij en tegen FC Maense. Een belangrijke wedstrijd, dus kom ons aanmoedigen. Graag tot volgende week!