In Nieuws Vrouwen

JodanBoys VR2 – Sportclub Monster VR1 (1-4)
Het was weer zaterdag en deze week stond Sportclub Monster VR1 op het programma onze laatste bekerwedstrijd. De vorige twee hadden we verloren van een Tweede klasse en een derde Klasse. Sportclub Monster Vr1 was gedegradeerd uit de tweede klasse dus ook voor deze moesten we oppassen. Volgens de statistieken hadden we nog nooit gewonnen van Monster VR1 maar ieder seizoen is weer anders.
De dames waren op tijd aanwezig op sportpark Oosterwei voor de bespreking met onze trainer Ard. Daar werd het een en ander uitgelegd wat er deze middag van de dames werd verwacht. Het was een hele wandeling vandaag want we stonden ingedeeld op Veld 7 van GSV de overburen, Ard had al gevraagd hoe laat de bus kwam. Eenmaal op het veld aangekomen gingen de dames de warming-up doen en aan het weer lag het deze middag niet. De opstelling deze week is:
Doel Esmee (eerste helft)
Achter hoede: Stoop, Debora, Lotte.M, Eline
Middenveld: Anouk, Lotte.J, Anne, Esther
Voorhoede: Bijoux, Cindy
Wissels waren deze week Julia, Sara, Ingeborg

De scheidsrechter van deze week was Dhr. De Jong
De scheids kwam op het veld en floot voor aanvang van de wedstrijd, de toss werd gewonnen door onze dames en zo gingen we van start met de wedstrijd. Onze dames namen de aftrap maar Sportclub Monster ging gelijk druk zetten waar onze dames best wel een beetje moeite mee hadden. Zo werd er heen en weer gespeeld en de druk van Monster werd sterker maar in de 7de minuut werd er een terug speel bal naar de keepster van ons geschoten. Onze keepster kon de bal niet echt kwijt en schoot aan tegen een speelster van Monster die zich niet bedacht zodat de score op een 0-1 kwam voor Monster. Onze dames pakte het weer op en zette gelijk druk naar voren, we moesten toch wel uitkijken voor Monster want in de omschakeling waren ze vrij gevaarlijk. Zo kreeg Bijoux de kans om de gelijkmaker te maken maar ze moest de bal naar haar andere been brengen maar dat lukte niet. We bleven naar hun doel spelen en zo kreeg ook Lotte.J ook een kans maar die schoot maar net mis. Het is vandaag echt uitkijken voor de counter van Monster, want hun spitsen zijn vrij rap met omschakelen. Zo krijg Bijoux de bal van Stoop en die pass hem door naar Anouk die net geen goed schot op het doel kan geven voor de gelijkmaker. Toch was het spel niet slecht van onze dames maar je kon zien dat Monster VR1 iets beter waren dan de onze. Kansen komen er zat voor beide kanten maar we gingen de rust in met een 0-1 achterstand. Vanwege Corona werd de rust op veld 7 gehouden onder het genot van een beker limonade gaf Ard aan wat er fout en goed ging. Ook werden alle wissels ingezet en de keepster werd gewisseld omdat zei maar 1 helft mag spelen. Het doel werd nu ingevuld door Eline. Onze dames gingen goed van start in de tweede helft zo kregen we best wel wat kansen in de tweede helft we kregen een corner en Cindy nam hem en die beland op het hoofd van Esther die maar net naast kopte. De druk van onze dames was hoog en Monster had daar even geen antwoord op, Cindy had de bal en schoot richting de 16 en daar belande de bal bij Anne die zich geen moment bedacht en de gelijkmaker maakte in de 73ste minuut.

Onze dames kregen meer kansen maar ze wilde er niet in zo kreeg Monster de kans en die benutte ze wel zodat het in de 85ste minuut 1-2 werd. Onze dames gaven alles maar dat mocht niet baten ook in de 87ste minuut kreeg Monster de kans en benutte die de stand kwam op 1-3. Nog geen 3 minuten later scoorde ook Monster de 1-4 erg jammer de tweede helft vond ik onze dames beter dan Monster maar de uitslag beslist. Meiden wij zijn ondanks het verlies trots op jullie en nu op naar de competitie daar laten we zien wie JB VR2 is.
De volgende wedstrijd is 19 september om 11:45 uur uit tegen Lopik VR1