In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Afgelopen zaterdag speelde Jodan Boys de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen titelkandidaat SC Feyenoord. In een aantrekkelijk eerste helft kwam Jodan Boys op een 2-0 voorsprong. Helaas kon SC Feyenoord snel iets terug doen en ging Jodan Boys met 2-1 rusten. Twintig minuten voor tijd kreeg Enzo Huntink een erg makkelijk gegeven tweede gele kaart en kon gaan douchen. SC Feyenoord drukte Jodan Boys terug. Jodan Boys streed voor wat het waard was. Lang leek Jodan Boys stand te kunnen houden, maar in blessuretijd schoot Kilian Berkhout de gelijkmaker binnen. Jodan Boys en SC Feyenoord hielden zo beide één punt over aan deze wedstrijd.

Bij Jodan Boys bleef Michel Verkaik met een blessure aan de kant. In zijn plaats maakte Yusri el Kandoussi zijn rentree in de basis bij de thuisploeg. Voor de rest stonden dezelfde namen als tegen Spijkenisse op het wedstrijdformulier. SC Feyenoord, beducht om zijn snelheid voorin, kreeg in de tweede minuut de eerste kans. Obiku ging op snelheid langs Huntink en gaf vanaf de achterlijn voor. De spits van SC Feyenoord kopte hoog over. Direct in de volgende aanval liet Jodan Boys de tanden zien en sloeg toe. De snelle de Berg bereikte den Horder die niet aarzelde en vanuit de draai de 1-0 op het scorebord schoot. Wat een lekker begin. De wedstrijd golfde op en neer en was aantrekkelijk voor de toeschouwers. Na een kwartier de tweede kans voor Jodan Boys. De Gouwenaars kregen een vrije trap op vijf meter aan de zijkant van het doel na een foutieve terugspeelbal van de keeper van SC Feyenoord. Na lang overleg mocht de Berg uithalen. In een mêlee van benen werd de bal van de doellijn gered.

Attractieve eerste helft

Het was in de eerste helft echt genieten. Beide ploegen wilden naar voren. Yusri el Kandoussi excelleerde op het middenveld en passeerde zijn tegenstanders bij tijd en wijlen of ze er niet stonden. Na dik een half uur zag Roy Rondeltap zijn maat Jeroen Borsboom vrij staan in de spits. Met schitterende lange bal wist hij Borsboom te bereiken die binnen kopte buiten het bereik van de keeper. Een mooie voorsprong; 2-0. Helaas wist Jodan Boys de marge van twee niet lang vast te houden. Twee minuten later kreeg Obiku de bal aan de linkerkant. Op snelheid passeerde hij enkele Jodan Boysspelers en hij rondde perfect af, 1-2. Het werd weer spannend. Net voor de thee zag Kevin de Vries zijn vrije trap via de lat over vliegen. Met een 2-1 voorsprong gingen de mannen van Leen van Steensel aan de thee. Wat een heerlijke eerste helft.

Rode Kaart

Jodan Boys kwam ongewijzigd uit de kleedkamer. SC Feyenoord wisselde eenmaal. Aanvoerder Jory Dobber bleef in het kleedlokaal achter. De Rotterdammers kwamen fel uit de kleedkamer en kregen wederom de eerste kans. Gelukkig was de Vries op tijd om in te grijpen met een sliding.  Jodan Boys was wakker en hoe. Lazic ontsnapte aan de linkerkant en met veel gevoel gaf hij de bal voor met buitenkant rechts. Borsboom drukte goed af maar helaas kon de keeper het leer uit zijn goal ranselen. Beide ploegen sloegen aan het wisselen. Bij Jodan Boys verving el Idrissi (met masker) de Berg en Feyenoord paste een dubbele wissel toe. Oud Jodan Boy Fanny Waandels viel in. Twintig minuten voor tijd leek Obiku langs Huntink te glippen maar die greep in. De scheidsrechter was onverbiddelijk en hij zag er een overtreding in. Huntink kon met zijn tweede gele kaart inrukken. Een zware straf.

Op het tandvlees

SC Feyenoord rook nu bloed. Bij tijd en wijlen werd Jodan Boys omsingeld zonder dat er grote kansen ontstonden. De verdediging van de Gouwenaars gaf geen krimp. Tuithof kwam in het veld voor de moegestreden den Horder. Jodan Boys bleef onverzettelijk en het leek de overwinning over de streep te trekken. Inderdaad leek. Want in blessuretijd kwam de bal goed voor de voeten van Kilian Berkhout. De Feyenoorder aarzelde niet en schoot vanaf de zestienmeter onhoudbaar binnen. Wat een pech! Bijna was het nog Tuithof die de 3-2 wist te maken. Vanaf de rechterkant draaide hij naar binnen en schoot met zijn goede linkerbeen net naast.

Trots

Helaas wist Jodan Boys de voorsprong niet vast te houden. Desondanks mag de ploeg trots zijn op het vertoonde spel en de ongelofelijke inzet. Twee duels gespeeld, twee keer remise, nog ongeslagen. Volgende week op naar Veen voor de ontmoeting met Achilles Veen. Eens moet een overwinning in Brabant  lukken. Laten we dat volgende week dan maar doen!

Opstelling Jodan Boys: Roy Rondeltap, Enzo Huntink, Roald Heerkens (c), Dirk Pieter Rietveld. Vlatko Lazic. Kevin de Vries, Tygo de Berg (’67 el Idrissi), Yusri el Kandoussi, Jeroen Borsboom, Mo Bellahcen, Stefan den Horder (’74 Tuithof)

 

(Foto’s volgen)