In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. Net als vorig jaar nemen we het in de eerste wedstrijd aan de Sportlaan op tegen SC Feyenoord, de ambitieuze ploeg van trainer Raymond Frehe.

Het is altijd leuk om oude bekenden tegen te komen. Vorig jaar ontmoetten we Adil Akanioui al, die jarenlang  onze kleuren verdedigde. Hij wordt dit jaar vergezeld door Fanny Waandels. De kopsterke spits kwam zes jaar geleden over van TAVV en  veroverde met zijn tomeloze inzet al snel de harten van de Goudse supporters. Fanny maakte de hoogtepunten in Deventer en Arnhem als basisspeler mee hij scoorde veel belangrijke doelpunten voor Jodan Boys. Na een uitstapje in Noordwijk speelt hij dit jaar op Rotterdam-Zuid.

Vier jaar lang verdedigde Fanny Waandels de kleuren van Jodan Boys. Hier in de wedstrijd tegen Zwaluwen in zijn karakteristieke pose. 

SC Feyenoord hoopt dit seizoen mee te spelen om promotie. Om deze doelstelling te bewerkstelligen werd de Rotterdamse selectie op een aantal posities doelgericht versterkt. Vorige week werden al  drie punten binnen gesleept. In een tumultueus duel werd DUNO met 1-0 verslagen. Adil Akanioui scoorde de enige treffer. Helaas kreeg hij kort daarna rood waardoor hij vandaag niet speelgerechtigd is.

Jodan Boys liet vorige week in Spijkenisse twee gezichten zien. In de eerste helft kwam Spijkenisse op voorsprong en kreeg het zeker vier kansen om de score uit te breiden. Kort voor rust kwam Jodan Boys langszij door een goal van Lazic. In de tweede helft was Jodan Boys de bovenliggende partij en kon de wedstrijd twee kanten op. Uiteindelijk  bleef het 1-1. Een uitslag waar Jodan Boys, gezien de eerste helft, mee kon leven.  De veerkracht  die Jodan Boys toonde  en de rentree van Yusri el Kandoussi waren positieve elementen in de seizoensouverture.

Vorig jaar won Jodan Boys in eigen huis van SC Feyenoord. Heerkens en Tuithof waren toen trefzeker. In de uitwedstrijd speelde Jodan Boys een goede wedstrijd alleen trok SC Feyenoord aan het langste eind. Het belooft vanmiddag weer een spannende wedstrijd te worden tussen twee ploegen die vol voor de winst zullen gaan.

Tygo de Berg maakte vorig jaar tegen SC Feyenoord zijn competitiedebuut. 

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van de heer J. Kuipers. Hij wordt geassisteerd door mevrouw B.H.P. Bussem-Scheffers en de heer J.A. Korneef. Aftrap 14.30 uur.

FORZA Jodan Boys