In Nieuws, Nieuws Vrouwen

Zaterdag 5 september stond de eerste bekerwedstrijd van Jodan Boys VR1 op het programma. Om 13.15 uur werd er afgetrapt op het sportcomplex van Zwaluwen, die met hun dames 1 in de derde klasse voetballen. Helaas kon door blessureleed Daniëlle niet keepen, maar zij werd in de eerste helft vervangen door ex-keepster Sophie.

Al vanaf de eerste minuut waren de meiden fel en dit resulteerde in een vroege voorsprong. Famke verdedigde goed terug, veroverde de bal en wist Carolien te vinden. Zij stuurde Sterre de diepte in, die vervolgens via een lage voorzet vanaf rechts Ghizlan wist te vinden. Zij schoot hard de bal tegen het net: 0-1.

Niet veel later creëerde Jodan Boys meerdere kansen. Lisanne speelde de bal in de diepte naar Renate, maar helaas werd haar schot net door de keepster gestopt. Ook Famke stuitte na een mooie aanval door de as van het veld via Hannelot en Dorien op de keepster. Verder werd Sterre door Lisanne in stelling gebracht, maar zij schoot net over.

In de 12e minuut was het dan toch raak: na goed druk zetten op de verdediging van Zwaluwen, werd de bal veroverd door Dorien. Met een mooie steekpass bediende zij Renate, die 1 op 1 rustig bleef en de bal langs de keeper schoot: 0-2.

Al gauw bleek dat Jodan Boys de controle had over het veld. De verdediging gaf niets weg en aan de bal vonden veel positiewisselingen plaats. De meiden van Zwaluwen kwamen niet aan voetballen toe. Hannelot schoot uiteindelijk de 3-0 binnen. Na een goede dieptebal van Dorien op Famke, speelde zij keurig de bal naar Hannelot, die gemakkelijk raak kon schieten.

Hierna brak er een wat rommelige fase aan en werd er af en toe onnodig balverlies geleden. Toch wisten de meiden opnieuw te scoren. Carolien werd door Dorien aan de rechterkant diep gestuurd, bleef rustig en plaatste de bal langs de keeper in de verre hoek: 0-4.

Niet veel later breidde Jodan Boys de score verder uit. Na een 1:2 tussen Lisanne en Renate, wist Renate haar tweede doelpunt van de dag te maken: 0-5.

Bij vlagen zag het veldspel er dus erg goed uit en werden meerdere kansen gecreëerd. Helaas voor ons speelde de keepster van Zwaluwen een uitstekende pot en hield veel ballen uit de goal. Met een 5-0 voorsprong floot de scheidsrechter af voor de rust.

In de rust gaf trainer Jeroen aan dat de lijn van de eerste helft doorgetrokken moest worden, met als kritiek puntje meer rust bewaren voor de goal. Ook vonden tijdens de pauze wat wisselingen plaats: Dekker nam de plaats van Sophie in op de goal, Jisca kwam de verdediging versterken en ook Zoë kwam in de ploeg.

De tweede helft verliep eigenlijk vlekkeloos. Jodan Boys had enorm veel balbezit en ook aan kansen geen gebrek. De score werd dan ook aardig uitgebreid. In de 52e minuut scoorde Zoë haar eerste goal van de dag, na een goede lage voorzet van Sterre. Ook Hannelot wist het net opnieuw te vinden, op aangeven van Renate, waardoor de ploeg na ongeveer 60 minuten met 0-7 voorstond.

Ook Inge was inmiddels in de ploeg gekomen. Het was net een schiettent en ook uit de corners waren de meiden van Jodan Boys gevaarlijk. Tijdens een aanval verraste Sophie de verdediging, die haar alleen kon stoppen door een overtreding te maken in de 16 meter. Sophie schoot vervolgens zelf de penalty zonder al te veel moeite binnen: 0-8. Nog geen minuut later scoorde Zoë knap uit de draai, een echte spitsengoal: 0-9.

Opnieuw wist de ploeg te scoren, dit keer was het Dorien, die een goede pot speelde en na een knappe solo actie hard binnenschoot: 0-10. De goals vlogen voorbij en Renate scoorde een hattrick. Een mooi geplaatst schot in de korte bovenhoek zorgde voor haar derde doelpunt van de dag: 0-11

Vijf minuten later verplaatste Sophie goed de bal van de linkerkant naar de rechterkant van het veld. Carolien kon opstomen en speelde haar tegenstander goed voorbij, gaf een lage voorzet waarop Hannelot binnen kon tikken: 0-12.
Met nog tien minuten te spelen wist de ploeg van Jeroen nog twee keer te scoren. Opnieuw waren het Hannelot en Renate, die beiden maar liefst 4x wisten te scoren vandaag. Dit maakte de eindstand 0-14.

Al met al een moeiteloze middag voor Jodan Boys VR1. Met veel vertrouwen kan uitgekeken worden naar de wedstrijd van volgende week. Dan zullen de meiden wederom een bekerwedstrijd spelen en het opnemen tegen Rijnvogels VR2. Wie gaat door naar de volgende ronde? Kom kijken: zaterdag 12 september om 14.30 uur op Sportpark Oosterwei!