Jodan Boys opende de competitie zaterdagmiddag in Spijkenisse. Na een goede voorbereiding waren de trainers Leen van Steensel en Erik van Zoest vol vertrouwen voor de ontmoeting met de formatie van Marco van Rijn. Het was echter Spijkenisse dat in de eerste helft op voorsprong kwam en kansen had om de voorsprong flink uit te breiden. Gelukkig stond het vizier niet op scherp bij de aanvallers van Spijkenisse en bleef het bij 1-0. Kort voor rust scoorde Lazic de 1-1 uit een prima aanval. In de tweede helft was Jodan Boys de bovenliggende partij en had het wedstrijd naar zich toe kunnen trekken. Helaas werd er niet meer gescoord. Gezien de eerste helft won Jodan Boys een punt.

Jodan Boys en Spijkenisse begonnen de wedstrijd afwachtend. Jodan Boys kreeg veelvuldig de bal terwijl Spijkenisse loerde op de omschakeling. Op het stroeve veld speelde Jodan Boys de bal niet snel genoeg rond en bracht het zichzelf onnodig in moeilijkheden. Spijkenisse wist daar wel raad mee. Jodan Boys werd steeds verder teruggedrongen gaandeweg de eerste helft. Na ruim een kwartier dacht Jodan Boys aan buitenspel maar de assistent-scheidsrechter had een hoekschop gezien voor Spijkenisse. Dorothea bracht de bal voor en bij de tweede paal werd Bentem gevonden die de bal hard en geplaatst binnen kopte.Een domper voor de Gouwenaars.

De weg kwijt

Na dit doelpunt was Jodan Boys het even helemaal kwijt. De ploeg leed veel balverlies en Spijkenisse was voortdurende dreigend met veel beweging voorin. Tien minuten na de 1-0 schoot van der Pluijm van dichtbij op de paal. Niet veel later moest Rondeltap zich strekken op weer een inzet van van der Pluijm. Zo kreeg Spijkenisse zeker vier goede kansen om de score uit te breiden. Jodan Boys had geluk dat het bij 1-0 bleef.

De aloude voetbalwet van wie zelf niet scoort….. was nu in het voordeel van Jodan Boys. Bij de eerste echt goede aanval van de Gouwenaars was het direct raak. De Berg ontsnapte aan de linkerkant en gaf vanaf de achterlijn goed voor op Lazic die goed was meegelopen en de bal hard en zeker tegen de touwen knalde. Zo kwam Jodan Boys geheel tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Niet veel later had Spijkenisse weer op voorsprong kunnen staan, maar Dirk Pieter Rietveld stak hier een stokje voor. Met een fantastische sliding wist hij de bal uit de goal te krijgen. Niet veel later floot arbiter Jobse voor het einde van de eerste helft. Jodan Boys mocht zich in de handen knijpen.

Goed herstel

Gelukkig kwam Jodan Boys anders uit de kleedkamer. Het kreeg in het tweede bedrijf steeds meer grip op het middenveld. Helaas moest Michel Verkaik na negenenvijftig minuten het veld geblesseerd verlaten na een botsing met Hamdani. Hij werd vervangen door el Kandoussi. Het was heerlijk om Yusri weer op het veld te zien na lang blessureleed. El Kandoussi trok direct het spel naar zich toe en kon op het middenvveld vaak goed combineren met zijn handige kompaan Mo Bellahcen. El Kandoussi creëerde nog twee mogelijkheden. Met name zijn tweede poging had beter verdiend, maar het vlammende schot ging rakelings over. Spijkenisse werd nog één keer gevaarlijk maar daar bleef het bij.

Jodan Boys herstelde zich goed na een weifelende eerste helft. Het tweede bedrijf was hoopgevend. Zo deelden Jodan Boys en Spijkenisse de punten en mag Jodan Boys zich gaan opmaken voor de kraker tegen SC Feyenoord volgende week in eigen huis. Ben je erbij?

Opstelling Jodan Boys: Rondeltap, Huntink, Rietveld, Heerkens, Verkaik (’59 el Kanoussi), Kevin de Vries, Tygo de Berg, Mo Bellahcen, Jeroen Borboom (’79 Tuithof), Vlatko Lazic, Stefan den Horder (’86 van der Wolf)