In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Aankomende zaterdag speelt Jodan Boys voor het eerst sinds maart jl. een officiële wedstrijd. In en tegen Spijkenisse zullen de mannen van Leen van Steensel de bal weer laten rollen.  Het blijft natuurlijk een hele vreemde gewaarwording alle nieuwe regels en maatregelen die er zijn om het coronavirus onder de duim te houden. Wie een jaar geleden gezegd had dat de wereld er een jaar later zo zou uit zien, zou meewarig hebben gekeken. Desondanks is het vandaag de dag een feit dat we er met elkaar alles aan moeten doen om het virus af te stoppen. Ook bij de voetbalclubs. Veel  verenigingsbesturen en vrijwilligers hebben de afgelopen maanden over uren gedraaid om in de nieuwe situatie toch te kunnen voetballen  Dankzij deze mensen bij zowel Spijkenisse als bij Jodan Boys kan er zaterdag ‘gewoon’ gevoetbald worden. Een speciaal woord van dank aan hen.

Spijkenisse

Laten we ons nu richten op de start van de competitie. Spijkenisse nam na jaren afscheid van Peter Wubben en verbond  Marco van Rijn voor twee jaar aan de club. Dit jaar zien we bij de groen witten veel bekende namen die de afgelopen jaren ook al voor Spijkenisse uitkwamen. Gouwenaar en oud-Jodan Boy Yassire Hamdani speelt er, net als Marvin van der Pluijm en Michael van Dommelen. Spijkenisse zal het seizoen goed willen beginnen, vorig jaar liep het na een slechte start lang achter de feiten aan. In de tweede periode begon de ploeg van toenmalig trainer Wubben te draaien en deed het mee om de periodetitel.

Een nieuw duo

Jodan Boys nam afscheid van Michiel Sol als assistent-trainer en Erik van Zoest nam zijn plaats in. Samen metLeen  van Steensel vormt hij een jong maar ambitieus trainersduo . Aanvoerder Leroy Brank verruilde na elf seizoenen Jodan Boys voor Olympia. Net als Brank verlieten Pattinama, Oulad-Ali en Mohandis Jodan Boys. Daavoor in de plaats kwamen Lazic en den Horder van respectievelijk DHSC en ARC. Jodan Boys startte weken geleden op maandag 17 juli met de voorbereiding. In deze periode werd er veel getraind en werden er ook de nodige oefenwedstrijden gespeeld. De laatste twee wedstrijden waren tegen HBS en Quick. In beide wedstrijden liet Jodan Boys bij vlagen goed voetbal zien. Trainer Leen van  Steensel is tevreden over de progressie die de ploeg heeft gemaakt. Zaterdag zullen de jongens proberen al de arbeid van de afgelopen periode om te zetten in resultaat. Het belooft daarom weer een mooie wedstrijd te worden op sportpark Riedijk.

Het zou mooi zijn als er veel Gouwenaars aanwezig zijn om de ploeg aan te moedigen. Er zullen maximaal 250 toeschouwers aanwezig kunnen zijn. Iedereen dient zich te houden aan de corona maatregelen die het bestuur van Spijkenisse heeft genomen. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer M. Jobse

FORZA Jodan Boys!