In Nieuws, Nieuws Vrouwen

Oefenperiode JB VR1:

Op zaterdag 29 augustus stond de 4e en laatste oefenwedstrijd van de VR1 gepland. Na een lange voorbereiding, die eigenlijk al was gestart nadat er weer getraind mocht gaan worden na de versoepelingen van de Corona maatregelen in mei. Echt trainen kon er pas vanaf 1 juli toen de 1,5 meter regel binnen de (voetbal) lijnen verviel.

Op zaterdag 18 juli werd er geoefend in en tegen Sparta Nijkerk. Onze vrouwen gingen tegen deze 2e klasser met een 4-1 zegen naar huis.
Op 22 augustus kreeg de oefencyclus een vervolg tegen IJFC uit Ijsselstein. Deze 1e klasser, die dit seizoen voor het kampioenschap gaat, was nog een maatje te groot wat een verlies van 5-2 opleverde. Helaas raakte Rebekka de Jong in deze wedstrijd geblesseerd en zal ze de komende weken vanaf de zijlijn moeten toekijken. Op 25 augustus werd er opnieuw thuis geoefend, tegen de MO19-1 van Eredivisieclub Excelsior/Barendrecht. Onze vrouwen stapten na 90 minuten met een 7-0 winst van het veld af.
De laatste oefenwedstrijd was afgelopen zaterdag tegen Berkel VR1, dit seizoen uitkomend in de 1e klasse. Onderstaand het verslag.

Verslag wedstrijd JB VR1-Berkel VR1:

Hoofdtrainer Jeroen de Knegt gebruikte deze wedstrijd om nog het een en ander uit te proberen. De opstelling krijgt echter steeds meer vorm.
De JB VR1 starte energiek en had de 1e 10 minuten het heft in handen. Tot echte kansen leidde dit echter niet. Na een minuut of 10 nam Berkel VR1 het initiatief over en werden de JB steeds verder achteruit gedrongen. Berkel VR1 zette vroeg druk, en ging de duels scherper aan. Er kwamen ook kansen, een schot van Berkel kon door onze (nieuwe) keepster Daniëlle Hornes met moeite en via de buitenkant van de paal achter worden gebokst. Uit de opvolgende hoekschop werd door Berkel maar net over gekopt. Even later spatte een schot van Berkel op de lat uiteen en kwam de JB goed weg. Berkel kwam in de 29e minuut dan ook verdiend op voorsprong. De JB verdediging leed aan de rechterkant balverlies, en na een aanval over 3 schijven schoot Berkel de 0-1 binnen. Daarna waren de JB dames niet bij de les en kreeg Berkel nog diverse kansen, maar gelukkig stond Danielle Hornes iedere keer op de juiste plek.

10 minuten voor rust speelden onze vrouwen zich onder de druk uit en dit leiden tot een aantal kansen. Zo kopte Sophie Opschoor uit een hoekschop te zacht in, produceerde Zoë van Deest een mislukt schot, probeerde Lisanne Bajema van grote afstand de keepster van Berkel te verrassen (schot ging helaas net over) en had aanvoerdster Dorien van der Hooft een fraaie actie waarna haar schot geblokt werd. Vlak voor rust was het raak. Een voorzet vanaf links werd door Noa van de Woestijne op de lat geschoten, waarna Sofie Opschoor er als de kippen bij was om de bal in het doel te schieten, 1-1 wat tevens de ruststand was.

Na rust was het eerst weer Berkel wat de toon zette. In de 53e minuut moest keepster Danielle Hornes handelend optreden op een tegengoal te voorkomen. Na een minuut of 10 was het de beurt aan JB om gevaarlijk te worden voor de goal van Berkel. Carolien Noorlander brak op rechts door en haar voorzet werd ternauwernood door een verdedigster
van Berkel over de eigen goal verwerkt. Het was de opmaat naar het laatse half uur waarin de JB vrouwen domineerden. In de 61e minuut

kwamen onze vrouwen verdiend op voorsprong. De goed ingevallen Sterre van den Berg brak door op rechts en vond met een strakke voorzet Sophie Opschoor bij de 2e paal, 2-1.

Ook Renate Spee was ingevallen en zij was een voortdurende plaag voor de Berkel verdediging. Het was dat de (te?) scherp vlaggende assistent scheidrechter van Berkel die een paar keer ingreep, anders had Renate diverse keren alleen voor de keepster van Berkel gestaan. Na een steekbal van Hannelot Bitter kwam Renate uiteindelijk alsnog alleen voor de keepster, uit een moeilijke hoek schoot ze met links net naast. Toch kwamen onze vrouwen op 3-1. Na een snelle aanval via het middenveld kwam de bal op links waar Sophie Opschoor de bal panklaar neerlegde voor aanvoerdster Dorien, 3-1 in de 79e minuut. De JB vrouwen bleven gas geven en Berkel kwam er niet meer aan te pas. Bijna werd het nog 4-1, na een scherpe voorzet van de ingevallen Ghizlan Abdellaoui, maar deze bal werd in de kluts net naast geschoten. Helaas moest keepster Danielle nog vervangen worden door een blessure en kwam Charissa Langbroek binnen de lijnen. Na 90 minuten floot scheidsrechter Jan Massar af.

Opstelling: Danielle Hornes (Charissa Langbroek), Carolien Noorlander, Daniëlle Dekker, Jisca Gijsbertsen (Ghizlan Abdellaoui), Linquenda Eversen, Noa van de Woestijne (Sterre van den Berg) , Dorien van der Hooft, Hannelot Bitter, Sophie Opschoor, Zoë van Deest, Lisanne Bajema (Renate Spee).

Volgende week wacht de 1e bekerwedstrijd. De tegenstander is Zwaluwen VR1, dat komend seizoen in de 3e klasse uit komt. Een uitwedstrijd in Vlaardingen die start om 13.15 uur.