In Nieuws, Nieuws Vrouwen

Ruim vier maanden geleden stopte abrupt het seizoen door Corona voor Jodan Boys VR2. Het was de eerste bekerwedstrijd tegen FC Oegsgeest VR1. De meiden hadden er zin om weer een leuke wedstrijd te spelen na de lange rust. Vandaag was Anne onze aanvoerster en zij heeft de taak heel goed op zich genomen.
Alle dames waren op tijd op Jodan Boys om op weg te gaan naar Oegstgeest. Onderweg naar Oegstgeest regende het behoorlijk, maar alles wat toen viel, zou tijdens de wedstrijd niet vallen. De selectie was iets uitgedund doordat er helaas twee afmeldingen bij de trainer waren geweest voor de wedstrijd. Daarnaast was onze vaste keepster en niet en meldde Cindy zich enthousiast om het doel te verdediging. Normaal gesproken scoort zij ze in het doel.
Bij aankomst werden wij behoorlijk verrast, doordat er vier kleedkamers gereserveerd waren voor onze meiden en dat was uiteraard een weelde. Zo konden wij ons netjes aan de corona regels houden en konden we 1,5 meter afstand van elkaar houden.
Ard deed zoals gewoonlijk zijn praatje en gaf de dames door op welke positie ze stonden. Een aantal meiden gaven bij voorbaat van de wedstrijd al aan niet 100% wedstrijd fit te zijn geweest en daar werd rekening mee gehouden. Tijdens de warming up ging het voor deze meiden oké en we konden starten met in ieder geval één wisselspeler.

Vlagger: Roy

Bij aankomst was de scheidsrechter langs geweest om te vertellen dat de wedstrijd een kwartier later zou beginnen. Helaas moesten wij langer wachten, wat iets minder was. Gelukkig werd het droog toen we moesten voetballen en je kon zien dat na vier maanden het toch weer wennen was om het balletje te weer laten rollen want COVID-19 beheerst toch wel momenteel alles op afstand.

Aangezien Jodan Boys eerder tegen FC Oegstgeest heeft gespeeld, wisten wij dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. De scheids floot voor aanvang van de wedstrijd en de toss werd gewonnen door de tegenpartij. FC Oegstgeest nam de aftrap en gingen gelijk in de aanval. Voor Jodan Boys was het even zoeken naar een ritme om samen als team te staan. Door het zoeken naar elkaar, kon FC Oegstgeest de bal iets meer rondspelen en dat resulteerde in de 4de minuut tot een doelpunt. Zij kwamen op een 1-0 voorsprong.

Jodan Boys speelde leuk en probeerde opbouwend te spelen en vooruit te spelen. Helaas bleef de bal aan onze kant. We probeerden te combineren met elkaar maar het lukte niet zoals altijd. Cindy stond haar vrouwtje op het doel en maakte heel veel reddingen in de eerste helft. Zo gingen we de rust in met een 1-0 achterstand.

De planning was om de keepster te wisselen in de rust, maar Cindy was zo enthousiast geworden van al haar reddingen dat ze besloot om de tweede helft op doel te blijven staan. Onder het genot van Limonade op het veld gaf Ard aan wat er goed ging en beter kon. Romy en Anne vielen allebei door blessures, waardoor de keuze gemaakt moest worden om met tien dames te spelen.

We waren nog geen twee minuten bezig in de tweede helft en Oegstgeest onderbrak een opbouw van ons. Zo maakte zij dan ook vrij snel de 2-0 in de 46ste minuut. Onze dames kregen nu wel weer wat kansen na de 2-0, want de tegenpartij had schijnbaar niet in de gaten dat we nu met tien dames op het veld stonden. Wissels waren er niet meer, dus dit team moest het de komende 44 minuten nog volmaken.

Het spel bleef heen en weer gaan en er werden leuke combinaties gemaakt. Opbouwend zag je dat de meiden dit steeds meer gingen doen. Kansen kwamen er wel, maar werden niet altijd benut. Cindy had deze middag super veel uit het doel weten te houden.
Zo kreeg de FC Oegstgeest nog een kans door een miscommunicatie van ons. Zo werd het in de 70ste minuut 3-0. De dames stonden één op één en hebben zeker hun vrouwtje gestaan en karakter getoond.

Dames, wij zijn trots op jullie. Met tien vrouwen eindigen en dan zo’n weerstand geboden aan de tegenstander. Woman of the Match: Cindy
Op naar de volgende bekerwedstrijd tegen Ariston’80 aanstaande zaterdag 5 september om 16:15 uur op Sportcomplex CVV de Jodan Boys in Gouda. Komt allen kijken.