In Nieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws Junioren, Uncategorized

Afgelopen zaterdag een unieke gebeurtenis in de geschiedenis van cvv de Jodan Boys… een oefenwedstrijd spelen tegen Ajax JO18 op de Toekomst in Amsterdam.

Deze wedstrijd kon gespeeld worden op uitnodiging van Dennis v.d. IJssel, oud hoofdtrainer van Jodan Boys, en ondanks het feit dat er geen publiek/ouders bij aanwezig mochten zijn lieten we deze kans niet ontglippen uiteraard.

Onder zeer warme omstandigheden vertrok Jodan Boys JO19-1 om 08.30 uur met de bus richting Amsterdam en werden we daar zeer hartelijk ontvangen met koffie/thee/water en de beschikking over 3 kleedkamers. Om 11.00 uur ving de wedstrijd aan en duidelijk was dat Ajax direct zeer hoog tempo wilde spelen met veel druk naar voren. Dit resulteerde in 3 tegengoals in 15 minuten maar daarna was de 1e storm van Ajax gaan liggen en konden de mannen van JO19-1 steeds meer in de wedstrijd komen. Bij een 4-0 stond deden de jongens wat terug middels een schitterende goal van Faouzi Arzi, een afstandsschot van 25 meter in de kruising. Ook bij een 5-1 stand een mooie aanval van JB en weer Faouzi Arzi die 1 op 1 met de keeper rustig bleef en de 5-2 scoorde.

In de tweede helft werd gekozen voor een compact spelend JB en gedurende 25 minuten kwam Ajax er moeilijk doorheen en wist deze fase niet te scoren. Dat in het laatste kwartier er nog 4 tegendoelpunten kwamen was begrijpelijk aangezien Ajax JO18 conditioneel en fitter was en beter kon omgaan met de omstandigheden. De mannen van trainer Edwin Mostert, Reza Palijama en Renee Bakkenes waren helemaal leeg na 70 minuten.

Voor eenieder was dit een geweldige ervaring om mee te maken en een wedstrijd om nooit te vergeten. De boys hebben zich kranig verweerd en alles gegeven om er een wedstrijd van te maken en gezien de kansen en mogelijkheden kunnen we toch wel zeggen dat het een wedstrijd was, ondanks de toch nog hoge uitslag. Wij kregen dan ook complimenten van de trainers van Ajax, John Heitinga, Dennis van de IJssel en John Bosman

Via deze weg willen wij Ajax nogmaals bedanken voor de prachtige wedstrijd.

In september zal JO19-1 nog gaan oefenen tegen Sparta bvo JO18 in stadion Het Kasteel. En er zal ook nog een oefenwedstrijd worden gepland tegen onze samenwerkingspartner Excelsior. Ook dan spelen we tegen O18-1 in het stadion. Mooie en leerzame wedstrijden die hopelijk zullen bijdragen tot goede resultaten Divisie 1. Het hoogste niveau van Nederland voor A-junioren amateurs.

Komende zaterdag ook een mooi oefenpotje, dan wordt er om 12.00 uur thuis gespeeld tegen sc Feyenoord JO19-1. Wil je een mooie wedstrijd zien? Kom dan kijken. Een ieder is van harte welkom.

Wij hebben er zin in!

Tot zaterdag

 

Faouzi Arzi scoorde twee prachtige doelpunten tegen Ajax.