In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

 

Als je naar de leeftijd van de tafelgasten kijkt zou je zo maar kunnen denken dat het interview wordt gehouden met spelers die in de herfst of in de bloei van hun actieve voetbalcarrière zitten. Niets is minder waar, het trio Leen van Steensel (36) Erik van Zoest (27) en Mitchel Heerkens (33) vormen het technisch hart van de A selectie van Jodan Boys. Hoofdtrainer Leen van Steensel moest noodgedwongen op relatief jonge leeftijd zijn schoenen aan de wilgen hangen. Erik van Zoest gaf de voorkeur aan zijn trainerscarrière en stopte op 24-jarige leeftijd bij RVC’33. Mitchel Heerkens bleef door voetballen in Jodan Boys 1 tot de knie het echt niet meer hield. De pijn was letterlijk en figuurlijk groot toen Mitchel noodgedwongen afscheid moest nemen van het selectievoetbal. Bewust nam hij een jaar afstand van het eerste omdat kijken bij één pijn deed.

De jeugd heeft de toekomst

Wie dacht dat de heren afstand zouden nemen van het voetbal die heeft het mis. Voor Van Steensel draait het zes dagen in de week om voetbal. Naast het hoofdtrainerschap bij Jodan Boys is hij in het dagelijks leven als teammanager werkzaam bij Sparta. Na een paar seizoenen trainer bij Floreant te zijn geweest werd van Steensel twee jaar geleden trainer van Jong Jodan Boys. Vorig seizoen werd hij op 35-jarige leeftijd de opvolger van Dennis van den Ijssel bij Jodan Boys en begint hij in juli aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer. Erik van Zoest loopt al wat langer rond bij onze club. Hij begon als ‘jonkie’ van 14 met het trainen van de jeugd bij Floreant, hierna volgden diverse jeugdteams bij RVC’33, Alphense Boys en Sparta. Het was Dennis v/d IJssel die Erik destijds vroeg bij Jodan Boys de D-pupillen te komen trainen. Op dat moment speelden de D-tjes in de tweede divisie tegen gerenommeerde clubs. Vervolgens werd Erik trainer van de C jeugd en de JO19-1. Met dit team werd hij kampioen in de vierde divisie en een jaar later haalde ze promotie naar de tweede divisie. Afgelopen seizoen had Erik Jong Jodan Boys onder zijn hoede. Na een jaar wat verder van het eerste te hebben afgestaan is Mitchel weer nauw betrokken bij het eerste elftal. Hij is sinds een paar jaar bestuurslid technische zaken A selectie. Op deze manier, vindt Mitchel, dat hij een mooi steentje kan bijdragen aan de club waar hij, op een uitstapje naar Dordt na, zijn hele leven al voor speelt.

Goede afstemming

Nadat Michiel Sol had aangegeven dat hij zou stoppen als assistent-trainer, was er voor Leen eigenlijk maar 1 aangewezen kandidaat namelijk Erik. Nadat beide heren eerder al samen hadden gewerkt bij Jong Jodan Boys sprak Leen de wens uit om hun krachten weer te bundelen, maar nu bij het eerste elftal. De vereniging wilde ook graag door met Erik en het kwam dan ook tot een contractverlenging. Mitchel haalde nog een anekdote aan uit de tijd dat hij nog voetbalde. Toen de selectiespelers op een avond naar de training liepen en Erik van Zoest gedreven met de D-pupillen bezig zag en zijn stem over het veld hoorde schallen zeiden de eerste elftal spelers lachend tegen elkaar; Ha, ha die trainer is gretig! Die gaat er wel komen. Dat kenmerkt misschien wel de drive die Erik bezit. Nu jaren later gaat hij een tandem vormen met de hoofdtrainer. Van Steensel is daar blij mee omdat Erik een trainer is die op de training ook graag gedeeltelijk de leiding neemt. De groep kan makkelijk gesplitst worden waarbij ieder een gedeelte van de selectie meeneemt om op specifieke accenten te trainen.

We kijken vooruit naar volgend seizoen

Als Mitchel Heerkens de vraag gesteld wordt wat hij hoopt voor het seizoen dat komen gaat geeft hij aan dat het van groot belang is dat de groep naar elkaar toe gaat groeien en een hecht team wordt. Het publiek moet zich kunnen identificeren met de jongens die in het eerste voetballen. De afgelopen jaren zijn er weer jonge spelers doorgebroken zoals Tygo de Berg en Yusri el Kandoussi. Daar achter zitten nog meer talenten waar de gretigheid van afspat. Samen met ervaren jongens zoals Mo Bellahcen en Michel Verkaik krijgen we steeds meer een mix van jong en oud. Spelers moeten trots zijn om het Jodan Boys shirt te dragen. Leen van Steensel geeft aan dat er kwalitatief meer mogelijk is komend seizoen, maar dat goede communicatie en vooral acceptatie van essentieel belang zullen zijn. Niet de kop laten hangen bij een zuchtje tegenwind. Op de training alles uit de kast halen om op zaterdag het powervoetbal te kunnen spelen wat van Steensel en van Zoest willen laten zien.

 

We kijken er met zijn allen naar uit om weer langs de lijn te staan bij het eerste en het aanvallende powervoetbal te zien! Maandag 20 juli start de voorbereiding. Zaterdag 1 augustus staat de eerste oefenwedstrijd gepland. Om 14.30 uur ontvangen we goede bekende SWIFT uit Amsterdam.

 

FORZA Jodan Boys