In Uncategorized

Afgelopen zondag is Dinie Alphenaar overleden, de vrouw van ons oudste spelende lid Joop Alphenaar. Dinie was in de jaren 60 en 70, toen Joop zijn glansjaren in het eerste beleefde, een graag geziene gast op het Jodan Boys complex. Als supporter was ze wekelijks op de club om het eerste aan te moedigen en na afloop nog flink na te praten. Ook de jaren daarna, toen Joop in verschillende vriendenteams speelde, kwam Dinie nog regelmatig kijken.

De laatste jaren kwam Dinie alleen nog bij jubilieumwedstrijden van Joop. Toch bleef de belangstelling voor Jodan Boys, want altijd als je daar thuis kwam, ging het over de club. Al vond ze wel dat Joop beter kon stoppen, ze liet hem elke zaterdag weer gaan met zijn tasje om zijn geliefde sport te beoefenen. Een tas die thuis dan weer netjes werd uitgepakt en gewassen.

Na 58 jaar huwelijk zal Joop het nu weer alleen moeten doen. Als club wensen we hem heel veel sterkte en hopen dat hij het toch een beetje als zijn derde thuis (de camping is de tweede) blijft zien.

Dinie wordt vrijdag begraven op de IJsselhof. Door de coronamaatregelen zijn daar alleen genodigden welkom. Leden die Joop en zijn familie steun willen betuigen, kunnen op vrijdag een haag vormen op de Goejanverwelledijk.  De bijeenkomst daar begint om 13.00 uur. Tussen 12.30 en 13.00 uur zal de familie arriveren. Dat is het moment dat iedereen een laatste eer kan bewijzen en steun tonen aan de familie door op de dijk te staan.