In Blogs, Nieuws

‘Ron, hoe is de situatie op veld 1 en 2? Kunnen de spelers via het Verkennerspad naar huis?’ Via de walkietalkie bevestigt veldcoördinator Ron aan vier begeleiders in witte hesjes dat de situatie veilig is.

Ron: ‘Kom maar door.’ Het terrein is afgezet met wit-rode linten. De Jodan Boys lijkt op een plaats delict. Het ontgaat niemand dat de regels zijn aangescherpt. Het is dinsdagavond en er wordt getraind door de jeugd onder de 17. Geen van de jongens en meiden is ontgaan dat de regels zijn aangescherpt. Iedereen moet zichtbaar wennen aan de nieuwe spelregels. Farid, Ed, Krista en ondergetekende zijn vanavond veldbegeleider. Op elk veld één.

We checken kort hoe het bij de spelers thuis is. Iedereen gezond? Geen gedoe? Houd afstand. ‘Ja meneer. Ja mevrouw.’ Zo gedwee hoor je ze zelden. Trainers hebben hun programma aangepast. Sommigen gebruiken de nieuwe KNVB-app ‘Rinus’ voor de 1.5 meter trainingen.

Duels en partijtjes mogen niet. Het spelplezier lijkt er niet onder te lijden. Er wordt voorbeeldig getraind. Vrijwel iedereen houdt zich aan de nieuwe regels. Ik zie gasten die blij zijn dat ze na drie maanden weer op het veld staan. Op vertrouwd terrein kunnen ze hun energie kwijt. ‘Kevin, houd afstand! Geen high five jongens.’

 

Joël Batenburg, speler VE1
en commissie Sportiviteit en Respect