In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

In het seizoen 2012 – 2013 stapte Maarten Westerduin in als teammanager van ons vlaggenschip. Na een korte “inwerkperiode” sprong Maarten in het spreekwoordelijke “diepe” en startte daarmee een onvergetelijk avontuur.

Het 1e elftal was zo juist gepromoveerd naar de Topklasse en diende na een korte zomerperiode te gaan strijden met de algehele top van het amateurvoetbal. Velen van u zullen het zich nog wel herinneren: Jodan Boys kende met het spitsenduo Thomas Verheijdt en Kees Graafland een flitsende start met overwinningen op IJsselmeervogels (2 – 1) en Noordwijk (3 – 5).

Maarten, een echte jongen van de club, speelde in zijn gehele jeugd voor Jodan Boys. Daarna verhuisde hij naar Utrecht om als student verder door het leven te gaan. Maarten pakte na een paar jaar als voetballer weer de draad op en speelde zo zijn partijtjes in een vriendenteam. Daarnaast volgde hij de verrichtingen van ons 1e elftal nauwgezet.

Maarten leerde Willem den Besten kennen doordat hij als Geschiedenisleraar les gaf aan de kinderen van Willem. Tijdens de “ouderavonden” kwam met regelmaat ook de sportieve verrichtingen van Jodan Boys aan bod.

Toen Joop Kempers aangaf terug te treden als teammanager van het 1e elftal werd Maarten gevraagd of hij belangstelling had om deze functie te gaan vervullen. Maarten stapte in de rijdende trein en ging het avontuur aan.

In de Topklasse waren er prachtige wedstrijden onder een goede ambiance. De uit-wedstrijd bij IJsselmeervogels was eveneens een hoogtepunt. Jodan Boys streed voor lijfsbehoud, miste de langdurig geblesseerde Thomas Verheijdt maar liet titelkandidaat IJsselmeervogels met “lege handen” achter. Het zadelde de “rooien” op met een 0 – 3 nederlaag. Voor Jodan Boys waren de druiven zuur doordat Kees Graafland ook zwaar geblesseerd raakte in deze wedstrijd. Uiteindelijk kwam Jodan Boys wat kwaliteit tekort om zich te kunnen handhaven in de Topklasse en keerde het terug naar de Hoofdklasse.

Mooie herinneringen bewaart Maarten aan het bekeravontuur met de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles en Vitesse alsmede de competitiewedstrijd uit bij Noordwijk met Edwin van der Sar als keeper.

De wedstrijd tegen Noordwijk bracht hem landelijke bekendheid in het radioprogramma “Ekdom in de ochtend”. Het begon met een kort interview over de wedstrijd Noordwijk – Jodan Boys maar leidde uiteindelijk gedurende een periode van 1 ½ jaar tot promotie van onze vereniging in het maandag-ochtend programma. De enthousiast geworden Gerard Ekdom volgde de verrichtingen van Jodan Boys dan ook nauwgezet.

Met ingang van het komende seizoen zal Maarten zich beperken tot het verrichten van de nodige hand- en spandiensten voor de vereniging. Met twee opgroeiende kinderen zal hij op een andere wijze invulling gaan geven aan zijn vrije tijd.

Terugkijkend op het gehele avontuur kan gesteld worden dat er gedurende de periode van 8 jaar naast de sportieve resultaten ook veel aandacht is geweest voor maatschappelijke aspecten zoals de oprichting van FC Oosterwei waar hij gedurende 3 jaar als voorzitter fungeerde.

Kijkende naar de toekomst spreekt Maarten de hoop uit dat Jodan Boys haar clubidentiteit kan behouden en dat een nieuwe generatie zal opstaan om zich verdienstelijk te maken binnen de vereniging.