In Blogs, Nieuws

Al sinds half maart is de kantine van Jodan Boys verlaten. Zaterdag na zaterdag zitten we thuis en bedenken we hoe gezellig het geweest was voor de Dug Inn. Uithijgend en uitzwetend van de eigen wedstrijd kijken hoe de Vrouwen of Jodan Boys 9 nog strijden op het eerste veld. Die wat jaloers, bij het nemen van een corner, kijken naar het terras. Waar de kannen worden aangesleept, waar Cees roept dat de stoelen weer naar binnen moeten en waar de missers, de kansen en de fouten worden besproken. Gewoon omdat dat de zaterdagmiddag bij Jodan Boys is. Samen met je voetbalvrienden lekker een biertje doen, genieten van de zon en het voetbal.

Helaas is er de laatste weken op zaterdag alleen de zon. Voor de rest is er niets. Dus hebben we een penningmeester die steeds zuiniger begint te kijken en een gapend gat in zijn begroting ziet ontstaan. Want zoals het er nu naar uitziet, gaan we bij de Stichting Accomodatie, die de gebouwen en horeca beheerd, ruim 50.000 euro omzet missen. Netto betekent dit dat we zeker de helft van dat bedrag als winst gaan missen. Natuurlijk kunnen we wat bezuinigen, er hoeft niet te worden schoongemaakt, het licht blijft uit en we hoeven geen water te verwarmen. We verwachten ook in aanmerking te kunnen komen voor een aantal overheidssubsidies, maar dat zal het verlies niet goed maken.

Voor Stichting De Jodan Boys betekent dit dat we minder af kunnen lossen op de leningen die we hebben lopen. Gelukkig snapt onze financier het en denkt hij hierin mee, maar het is vervelend. Want als Stichting willen we zo graag meer. Het geld dat we verdienen aan de verkoop van consumpties wordt gebruikt om bijvoorbeeld het complex verder te verduurzamen. Met zonnepanelen, nog meer Led verlichting en bijvoorbeeld warmtewisselaars voor het douchewater.

Als voorzitter zal ik dat niet meer meemaken. Na ongeveer 15 jaar als voorzitter en daarvoor nog ongeveer 10 jaar als bestuurslid verlaat ik per 1 juli het stichtingsbestuur. Niet omdat er een groot verlies wordt gemaakt, maar omdat ik het tijd vind voor wat nieuws. Er zijn binnen onze club nog zoveel dingen te doen, zodat ik de tijd die over blijft zeker gevuld zal krijgen. Al wordt het eerst nog afkicken en hopen dat Pieter van de Berg, die het spreekwoordelijke stokje overneemt,  op 1 september de kantine weer mag openen.

Pieter is een ervaren bestuurder en inmiddels kenner van de club. Ervaren omdat hij gedurende zes Jaar secretaris was van de vereniging. In die hoedanigheid heeft hij als afgevaardigde van het voetbalbestuur het stichtingsbestuur van binnen uit leren kennen. Na een kleine sabbatical  begint ook hij als voorzitter van de Stichting aan een nieuwe taak in de club. We hopen samen met jullie nog dit seizoen op het terras een biertje te kunnen doen. Want nu de terrassen op 1 juni weer open mogen hopen ook wij, als houder van een officiële terrasvergunning binnenkort weer een beetje open te kunnen.

Antoon van der Stok
Namens het Bestuur
Voorzitter Stichting Accommodatie

Pieter van den Berg

Al weken galmt het door Nederland, “alleen samen krijgen we het onder controle”. Die slogan is niet nieuw en gebruiken we binnen de Stichting Accommodatie al jaren. Zowel in goede maar zeker ook in slechte tijden, staan leden, vrijwilligers, sponsoren, financiers, leveranciers, beheerders, de Raad van toezicht en bestuurders op, om op vrijwillige basis een steentje bij te dragen en het complex draaiende te houden.

We zullen er, gezien de huidige verliezen en ambities, zeker nu samen de schouders onder moeten zetten om ons complex nog creatiever in te zetten. Het is immers in ons aller belang dat ons complex er veilig, duurzaam en tip top in orde bijstaat.

Aan jullie en onze ambities zal het zeker niet liggen. Zo zijn er de afgelopen weken allerlei ideeën voorbij gekomen; activiteiten tijdens de zomersluiting, beheer van het assortiment, slimmer inkopen, thema avonden, verhuur van het complex aan leden, energie bezuinigingen etc. etc. Wat dat betreft hebben we als nieuw bestuur straks uitdagingen genoeg. Maar ook hier geldt dat we het samen moeten doen. Heb je ideeën of wil je bijdragen? laat het ons weten.

Samen met de nieuwe secretaris (Roby van den Berg) en de nieuwe penningmeester (vacant) heeft het nieuwe bestuur de schone en onmogelijke taak om Robert Hofstede (penningmeester) en Toon op te volgen. Gelukkig verlaten zij de Jodan Boys niet en blijft hun kennis behouden. We gaan op enig moment gepast afscheid van hen nemen. Voor nu geldt in ieder geval dank. Zonder jullie jarenlange vrijwillige inspanningen hadden we het “samen onder controle” bij Jodan Boys niet waar kunnen maken.

Benader ons gerust als je vragen, opmerkingen, ideeën hebt of wil bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het complex.

 

Tot snel bij Jodan Boys,

Toon van der Stok

Pieter van den Berg (06) 23 23 11 54

voorzitterstichting@cvvdejodanboys.nl