In Nieuws Vrouwen

Jodanboys VR 2 laat punten liggen op eigen bodem (1-1)

Het was weer zaterdag en na een week vrij te hebben gehad stond de wedstrijd tegen ST AGE-GGK Zestienhoven VR1 voor de deur. Op papier moest dit voor ons niet een hele lastige zaterdag worden, want ze staan op de laatste plaats, maar van onderschatting is geen sprake, uit hadden we het ook niet gemakkelijk.
Zoals altijd waren de dames weer op tijd voor de bespreking die Ard elke week uitwerkt op papier met her en der weer wat aanpassingen. Afgelopen maandag hadden we nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen Hazerswoudse Boys VR1 die we winnend afsloten met 2-1. Dus werd daar op voortgeborduurd met de goede en slechte dingen. De opstelling deze week was weer even gepuzzel omdat er wat blessures zijn en er dames op de bank moesten zitten bij VR1.
Doel: Ilse
Achterhoede: Julia, Lotte.M, Dekker en Eline
Middenveld: Stoop, Lotte.J, Demi en Anouk
Voorhoede: Romy en Bijoux
Wissels: Cindy, Inge en Esther
Vanmiddag mochten we na afloop van heren 1 op het hoofdveld aantreden. Heren 1 liep helaas uit en uiteindelijk zijn we om half 5 eindelijk met de wedstrijd begonnen. Deze week was de scheidsrechter M. Kortleven die floot voor aanvang van de wedstrijd en onze dames wisten dat ze er moesten staan, want ook al speel je tegen de nummer laatst van de competitie het is altijd oppassen. In het eerste kwartier was het dan ook echt zoeken bij de tegenstander om er doorheen te komen, maar dat lukt ons niet. We kregen wel best wat kansen maar het spel was erg slordig er was geen rust in het team. Toen we ongeveer een kwartier bezig waren ging Julia via de linker kant op avontuur, met een mooie actie omzeilde ze de tegenstander, echter was die enorm lomp en maaide Julia zo onderuit. Dit resulteerde in een enkel blessure waardoor ze helaas niet verder kon. Zo moest er al vroeg gewisseld worden, Cindy ging meteen warm lopen en kon er 5 minuten later in. Zo kregen Cindy en Romy best wel wat kansen in de eerste helft, maar dit resulteerde nog niet in een doelpunt. In de 40ste minuut kreeg Cindy op links de bal aangespeeld, zag Romy vrijlopen en legde hem af, Romy hoefde alleen maar aan te nemen en uit te halen en dat deed ze! 1-0! Vlak voor rust was dit een zeer welkome treffer. Ook kreeg Zestienhoven voor de rust best wat kansen maar Ilse stond haar mannetje in het doel en zo gingen we de rust in met een 1-0 voorsprong. Onder het genot van limonade vertelde Ard wat er goed en fout ging, waar onze sterke punten liggen en ook de zwakke bij Zestienhoven, maar ook dat de dames nog meer hoog druk moesten gaan zetten. Zo gezegd zo gedaan de scheidsrechter kwam ons weer halen voor de tweede helft. Ook in de tweede helft werden er kansen gecreëerd, zo kwam Esther er in voor Bijoux en Inge voor Anouk die allebei terug komen van een blessure en een helft konden spelen. Je zag dat er met de snelheid van Inge en Esther meer dreiging vanaf de beide flanken kwam en zo kregen Esther en Inge ook kansen om de score te vergroten, maar op een of andere manier zat het ons niet mee deze middag. Ook de corners werden de tweede helft goed genomen en zo kreeg Cindy ook een kopkans maar die kopte helaas over. Zestienhoven werd na mate de tweede helft, door slim te spelen, toch wel sterker en creërden meer kansen. In de 84ste minuut kreeg Zestienhoven een corner. Deze kwam hoog voor de goal, maar belande ongelukkig in Lotte J. haar gezicht, Jodanboys was meer met Lotte J. bezig dan met de bal, en zo kreeg een speelster van Zestienhoven de bal vrij op rand 16 voor haar voeten en schoot hem zo achter Ilse.. 1-1. Het was nog even 6 minuten knijpen want het zal ons toch niet gebeuren om op eigen veld te verliezen. Zo probeerden we de bal aan de andere kant van het veld te krijgen wat zo af en toe wel lukte, echter kwamen we niet meer tot echt kansen en zo bleven we deze middag steken op een gelijk spel wat niet nodig was geweest. Maar helaas, meestal is het zo wij passen ons aan aan de tegenstander en dan krijg je wel eens het deksel op je neus. Vergeten en doorgaan, volgende week een belangrijke wedstrijd voor de boeg tegen de nummer 11: Excelsior M. VR1 om 13:15 uit ook deze tegenstander moeten we niet onderschatten want de eerste wedstrijd tegen hun was zwaar beladen, we gingen met een 0-4 achterstand de rust in en bogen hem om tot een 5-5 dus oppassen.