Jodan Boys en FC Rijnvogels hebben afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk gespeeld. Jodan Boys kwam kort voor rust op voorsprong door een goed ingeschoten penalty van Jeroen Borsboom. In de tweede helft kreeg Jodan Boys nog twee grote mogelijkheden om de score uit te breiden, helaas gebeurde dit niet. FC Rijnvogels perste er een goed slotoffensief uit en kwam een kwartier voor tijd op 1-1. In het restant van de wedstrijd konden beide ploegen de wedstrijd nog naar zich toe trekken, maar dit gebeurde niet meer.

Zaterdag stonden er twee ploegen aan de aftrap die met een goed gevoel de wedstrijd ingingen. Jodan Boys had een week eerder met AZSV afgerekend en FC Rijnvogels kon terugkijken op twee overwinningen achter elkaar. Jodan Boys startte met dezelfde elf als in Aalten. Over het eerste half uur van de wedstrijd kunnen we kort zijn. Beide ploegen leden veelvuldig balverlies en grote kansen bleven uit. Pas na zesendertig minuten kon het eerste echte schot van FC Rijnvogels op de goal van Rondeltap worden genoteerd. Drie minuten later had el Idrissi de mogelijkheid om Jodan Boys op voorsprong te zetten. Enzo Huntink bracht de bal vanaf de rechterkant goed voor op het hoofd van el Idrissi, echter de spits kopte van dichtbij naast het doel van Jeffrey Verkerk. Niet veel later kwam Jodan Boys toch op voorsprong. Jeroen Borsboom zag een mooie kopbal met een katachtige reflex worden gekeerd, maar in de rebound werd Michel Verkaik onreglementair tegen het gras gewerkt. Scheidsrechter Hardeman wees resoluut naar de stip. Net als vorige week ging Borsboom achter de bal staan en schoot deze feilloos binnen. Het tiende doelpunt van het seizoen voor Jeroen Borsboom. Zo ging Jodan Boys aan de thee met een 1-0 voorsprong.

Kansen

Aan het begin van de tweede helft kwam Jaap van Duin in het veld aan de kant van FC Rijnvogels. Hij liet zich vrijwel direct zien, met een harde voorzet probeerde hij zijn aanvallers in stelling te brengen, maar de bal werd gemist. Kort na deze kans, was Tygo de Berg weg aan de linkerkant. Hij bracht Jordi Tuihof binnen de vijf meter in stelling, helaas raakte hij al vallend de bal niet goed waardoor het gevaar weer was geweken. Vier minuten later kreeg Bradley el Idrissi de mogelijkheid om Jodan Boys op 2-0 te zetten. De bal werd voorgegeven en Borsboom kopte hem goed terug op el Idrissi. Van drie meter schoot el Idrissi hard over de goal van Verkerk. Echt zonde want zo bleef het onnodig spannend.

Gelijkmaker

FC Rijnvogels ging steeds meer naar voren spelen en probeerde de gelijkmaker te forceren. Nadat eerst een vermeende handsbal van een Jodan Boys speler in de Goudse zestienmeter werd weggewuifd door de scheidsrechter, kwam FC Rijnvogels een kwartier voor tijd op gelijke hoogte. Een afstandsschot werd niet goed verwerkt door Rondeltap en in de rebound kon Roy van Leeuwen de gelijkmaker binnen schieten. FC Rijnvogels was nog niet uitgeraasd want kort daarna kreeg het een vrije trap op een positie waar normaal gesproken Jaap van Duin wel raad mee weet. Dit keer gelukkig niet want de bal verdween in de muur. In de blessuretijd werd de ingevallen Bram v/d Wolf nog een keer weggestuurd in de diepte. Hij verscheen bijna oog in oog met de keeper, in plaats van zelf te schieten koos v/d Wolf ervoor om de bal breed te leggen op Borsboom. Helaas kon er een Katwijkse verdediger met een sliding tussen komen waardoor de kans verloren ging. Aan de andere kant kon Rondeltap nog een keer redding brengen op een schot in de korte hoek. Er werd niet meer gescoord. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Als Jodan Boys beter met de kansen was omgesprongen had er meer ingezeten. Aan de andere kant moet ook worden gezegd dat FC Rijnvogels in de tweede helft ging voor de drie punten.