In Nieuws, Nieuws Voetbaltechnische Commissie

Afgelopen dinsdag 3 maart speelde JB O23 tegen een “versterkt” Rijnsburgse Boys een prima partij maar moest uiteindelijk het onderspit delven. Uitslag 2-4.

Rijnsburgse Boys O23 had een aantal dispensatiespelers opgesteld, die bijna wekelijks 2e divisie spelen met Rijnsburgse Boys 1. Kortom een sterke tegenstander voor onze jongens. Veel energie moest er in de wedstrijd gestopt worden en dat deden de mannen van Edwin Erwich en Erik van Zoest.

De eerste mogelijkheden waren voor Jodan Boys door toedoen van Massimo en Bram. Deze beiden heren waren ook verantwoordelijk voor de 1-0 in de 15e min. Na assist van Bram scoorde Massimo. Kort daarop komt Rijnsburgse Boys op 1-1, na een scherpe counter.

Het spel golfde op en neer. Aan beide kanten mogelijkheden om tot scoren te komen. Een redelijk open wedstrijd waardoor het voor het publiek een leuk schouwspel was. Rijnsburgse Boys scoorde kort na de 1-1 middels een strafschop de 1-2. Het antwoord voor Jodan Boys middels een mooi schot van Luc, 2-2. Een vermakelijke 1e helft met veel doelkansen en doelpunten.

Na rust kwamen voor Jodan Boys , Faouzi, Fahim en Abdi in het veld. Het tempo bleef hoog maar na een paar plaagstootjes van Jodan boys maakte Rijnsburgse Boys het verschil met twee goals, waarbij de laatste als een kanonskogel binnenviel. Jodan Boys kwam nog een paar keer goed door met kleine kansjes maar Rijnsburgse Boys bleef verdedigend de baas en won dus uiteindelijk verdiend.

Natuurlijk hadden we deze wedstrijd willen winnen. Dit zat er tegen deze tegenstander over de gehele wedstrijd gezien niet in. Maar zeker de jongere spelers leren veel van dit soort wedstrijden en ook dit vinden wij als vereniging belangrijk.