In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zaterdag een teamprestatie van formaat neergezet.  Na drie remises op rij was Jodan Boys zaterdag met 1-2 te sterk voor AZSV. In de Achterhoek kwam Jodan Boys terug van een achterstand en wist dankzij twee goals van Jeroen Borsboom de punten mee naar Gouda te nemen.

De verste uitwedstrijd van het seizoen AZSV in Aalten

Ongemerkt stond er toch aardig wat spanning op de wedstrijd tegen AZSV. Niet dat de drie gelijke spelen in de competitie zo zwaar telden, maar vooral de bekernederlaag tegen tweedeklasser SVC’08 zorgde voor een behoorlijke domper. Zaterdag moest Jodan Boys antwoord geven in het verre Aalten en dat was geen gemakkelijke opgave. AZSV, winnaar van de eerste periode, was in de thuiswedstrijd in Gouda al een lastige stugge ploeg gebleken. De verwachting was dat Jodan Boys een pittige middag tegemoet ging op het natuurgras van AZSV.

Jodan Boys kwam goed uit de startblokken. Met goed combinatievoetbal probeerde Jodan Boys een gaatje te vinden in de hechte defensie van AZSV. De thuisploeg werd in de beginfase teruggedrongen en Jodan Boys had een veldoverwicht. Dit resulteerde in de eerste grote mogelijkheid voor Michel Verkaik na ruim tien minuten. Zijn schot werd helaas van richting veranderd zodat de bal net naast het doel van Jasper ten Kolste  verdween. Uit de corner die volgde kopte Roald Heerkens rakelings naast. Gaandeweg de eerste helft kwam AZSV iets beter in het spel, mar Jodan Boys bleef wel veldoverwicht houden. De eerste kans voor de thuisploeg was na ruim twintig minuten en kwam op naam van de ervaren Rik van Eerden. Hij probeerde met een leep boogballetje Rondeltap te verschalken, maar de Goudse doelman ging volledig gestrekt de hoek in en tikte de bal naast. Jodan Boys was gewaarschuwd. In het verdere verloop van de eerste helft probeerde Jodan Boys er voetballend door heen te komen maar werd de opening niet gevonden. Het venijn van de eerste helft zat in de staart. AZSV loerde de hele wedstrijd op de omschakeling en was daar bij tijd en wijlen gevaarlijk mee te zijn.Zo ook kort voor rust.   Mo Bellahcen leek onderuit gehaald te worden, maar arbiter Paarhuis liet doorspelen tot ontzetting van de Jodan Boys, AZSV kwam erover hun rechterkant razendsnel uit en na een goede voorzet viel de 1-0 tegen de touwen. Uit het niets kwam de ploeg uit de Achterhoek op voorsprong. Wat zuur voor de Gouwenaars. Je zag de meegereisde supporters denken; het zal toch weer niet,  goed spelen en jezelf niet belonen. Gelukkig had Jeroen Borsboom zijn antwoord al klaar. Op slag van rust kopte de lange spits met een grote boog over doelman ten Kolste de 1-1 tegen de touwen. Wat een opsteker. De gelijkmaker was dik verdiend.

Ondanks de vele regen in de afgelopen week was het veld in Aalten goed bespeelbaar.

De regen en de wind lieten  in de rust van zich horen. Donkere wolken pakte zich samen boven het mooie sportpark van AZSV. Toen de spelers weer het veld opkwamen werd het droog en speelde Jodan Boys met een pittige wind tegen. In de tweede helft gebeurde er niet bijzonder veel. AZSV zakte in en loerde op de counter en Jodan Boys probeerde er via de Berg en el Idrissi uit te komen. Ook in de tweede helft zat het spektakel in het slot van de wedstrijd. In de drieëntachtigste minuut leek AZSV op voorsprong te komen. Een voorzet van de zijkant werd niet goed verwerkt door de defensie. De Aaltense aanvaller had teveel tijd nodig en in plaats van direct te schieten nam hij de bal van dichtbij aan. Hierdoor kon Rondeltap zich voor de bal werpen en werd de inzet in een paar instanties onschadelijk gemaakt. Dit was de mogelijkheid voor AZSV om op voorsprong te komen. Hierna leken Jodan Boys en AZSV op een gelijkspel af te stevenen, tot de zevenentachtigste minuut. De bedrijvige el Idrissi kreeg de bal aangespeeld en hij zag Borsboom en goede loopactie maken. Met een mooie steekpass speelde hij Borsboom vrij in de zestienmeter. Borsboom ging om de keeper heen, maar werd daarbij aangetikt door de doelman. Arbiter Paarhuis zag de overtreding en wees resoluut naar de stip. Drie minuten voor tijd kreeg Jodan Boys de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Borsboom zelf ging achter de bal staan en schoot de bal feilloos binnen. Wat een weelde. Wie had dit nog gedacht? Met nog een paar minuten te spelen kon dit niet meer misgaan. Inderdaad de hechte Jodan Boys verdediging bleef overeind. Met veel strijd werden de drie punten over de streep getrokken. Bij het laatste fluitsignaal barstte een groot gejuich op onder de talrijke meegereisde Jodan Boys supporters. Jodan Boys had een mooi antwoord gegeven op de zeperd van vorige week.

Zaterdag werd er karakter getoond! Een collectief sleepte de overwinning uit het vuur.

De overwinning was ook wel nodig want de meeste ploegen om Jodan Boys heen pakte ook allemaal hun punten. Neemt niet weg dat Jodan Boys goede zaken deed. Handhaving komt weer een stukje dichterbij. Zo sluit Jodan Boys de tweede periode af met achttien punten. Slechts twee punten minder dan periodekampioen SC Feyenoord. Volgende week neemt Jodan Boys het in eigen huis op tegen FC Rijnvogels. Tot dan!

FORZA Jodan Boys

 

Opstelling Jodan Boys: Rondeltap, Verkaik, Heerkens, Veerman, Huntink, Bellahcen, de Vries, Tuithof ( ’78 van de Wolf),  el Idrissi, Borsboom (’90 Oulad-Ali), de Berg