In Nieuws Vrouwen

Jodanboys VR2 – DSVP VR2 3-1

Het was weer zaterdag en vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen DSVP VR2 op de planning. Onze dames waren op tijd voor de bespreking van Ard en daar werd de tactiek van vandaag weer uitgelegd. We moesten deze week winnen om de 7de plaats vast te houden en onze dames wisten wat er van ze verwacht werd. Vandaag hadden we ook een tweede tegenstander en dat was de wind die stond pal over het veld heen. Onze dames deden hun warming-up goed en scherp en ook het positiespel ging van een leien dakje. Onze dames gingen nog voor de wedstrijd naar de kleedkamer om de laatste puntjes op de i te zetten en om 11.45 was het tijd om te beginnen. De opstelling van deze week is als volgt:

Doel: Esmee

Achterhoede: Stoop, Lotte.M, Dekker en Julia

Middenveld: Demi, Lotte.J, Bajema en Inge

Spitsten: Cindy en Bijoux

Wissels: Ingeborg, Sara, Sterre en Rebekka

De scheidsrechter floot voor aanvang van de wedstrijd deze week was het een scheidsrechter die was aangesteld door de KNVB. DSVP won de toss en ze kozen voor wind mee in de eerste helft, dit kwam onze dames goed uit, zei hadden hun zinnen gezet op wind tegen de eerste helft, zodat we de tweede helft daar profijt van konden hebben. JodanBoys mocht de aftrap nemen en gingen gelijk aan de slag met aanvallen. In de eerste helft werd er met vlagen erg goed gevoetbald, maar ook met vlagen erg slecht en slordig. In het begin kreeg Inge 2 kansen om ons op voorsprong te zetten maar de bal wilde er niet in. Het was in de eerste helft best wel zoeken naar een gaatje want DSVP stond zeer compact op het veld en daar was moeilijk doorheen te komen. Onze dames bleven voetballen en de combinatie zoeken, maar helaas kwam in de 35ste minuut DSVP door onze verdediging heen en scoorde de 0-1, maar zoals altijd laten wij ons koppie niet hangen. Zo gingen we meer druk zetten en kregen we ook kansen maar door de harde tegenwind wilde de bal er niet in en dat terwijl we best wel sterker werden aan het eind van de eerste helft. Ard liet Rebekka, Sterre en Sara aan het eind van de eerste helft warm lopen, alvast voor de tweede helft dan konden ze in de rust de bespreking mee maken, want dan weet je ook wat er van je verwacht werd. Na de rust moesten we de boel zien recht te zetten, een 0-1 achterstand was niet terecht en daar zat meer in. Ard gaf tips om verdedigend meer naar de bal te kijken en niet naar de tegenstander want dan word het moeilijk voor DSVP. Esmee moest de tweede helft van het veld omdat zei van een blessure terug komt, dus Julia ging in de tweede helft het doel verdedigen. Rebekka kwam er in voor Cindy, Sterre voor Esmee en Sara voor Stoop. De scheidsrechter kwam ons halen voor de tweede helft. We hadden er vertrouwen in met z’n allen, we hadden windje mee en het gevoel dat er wel 3 punten te halen waren nog. Met de wind in de rug moesten we de bal over de grond spelen en niet te snel in de diepte. En daar gingen we dan om de 0-1 achterstand weg te werken. DSVP nam de aftrap en wij begonnen gelijk druk te zetten en zo kregen we al gelijk in het begin een kans om de gelijkmaker te maken zo kreeg Inge de bal van Lotte.M in de 54ste minuut en dribbelde langs een paar tegenstanders heen en met een beetje hulp van de wind schoot ze de bal achter de keepster

van DSVP 1-1. De dames van DSVP waren het even kwijt we wisten dat we nu moesten doordrukken om op voorsprong te komen. En ja daar was onze tornado weer, Inge kreeg in de 58ste minuut weer de kans en scoorde de 2-1 voor onze dames. De voorsprong was er en nu moeten we die ook vasthouden en daar hadden we alle vertrouwen in want dit team kan het gewoon. Zo kregen Sara, Bijoux en Demi ook nog kansen om te scoren maar die wilde er jammer genoeg niet in. Onze dames bleven druk zetten en zo brak Demi door de verdediging heen en werd in het strafschopgebied neergehaald zo dat de scheidsrechter niets anders kon dan een penalty te geven. Bajema ging achter de bal staan maar die miste het doel op een haar na, jammer genoeg. Er werd ook door DSVP meer druk naar voren gezet, meer lange ballen en ze gingen 1 op 1 spelen om ons meer onder druk te zetten wat ook wel eens gebeurde. Gelukkig kwam 10 minuten voor tijd eindelijk de verlossing. DSVP verdedigde rommelig uit, de bal ging hoog de lucht in, maar kwam niet ver. Op randje 16 kwam de bal terecht bij Bajema die zich geen moment bedacht en de bal in de verre hoek volleyde, een heerlijke ontlading! Met nog 10 minuten te spelen wisten we nu zeker dat deze week de punten gewoon in Gouda bleven. Zo kregen we nog wel wat kansen en ook DSVP maar Julia stond goed opgesteld in het doel. Meer zat er deze middag niet in waar we best mee konden leven. Zo blijven we op de 7de plaats staan en op naar de volgende wedstrijd. De volgende wedstrijd is op 7 Maart om 16:15 uur op Sportcomplex De JodanBoys tegen ST AGE-GGK/Zestienhoven VR1. Komt allen kijken