In Nieuws Vrouwen

Den Hoorn VR1 – Jodan Boys VR1 (2-1)

Afgelopen zaterdag vertrokken de meiden, na een karige overwinning van vorige week op ARC VR1, dit keer naar Den Hoorn. Iedereen was gemotiveerd voor een volgende overwinning en om de drie punten mee terug naar Gouda te nemen. Met storm Dennis verliep de warming-up niet helemaal zoals gehoopt. De JodanBoys vrouwen waren niet scherp en de wind werkte ook niet echt mee. Des ondanks begonnen de meiden redelijk goed aan de wedstrijd. Er volgden dan ook al snel wat kansen. Carolien die op de vertrouwde rechterflank speelde, schoot in de eerste minuut de bal net iets over het doel. Vlak daarna speelde Dorien met een goede, individuele actie door de verdediging heen en komt 1 op 1 met de keeper. Helaas beloonde deze mooie actie niet tot een doelpunt, de keeper van Den Hoorn was wakker en had de bal te pakken. Er volgde nog een kans voor Zoë na een goede aanval, maar ook dit werd niet beloond met een doelpunt.

De meiden van de JodanBoys werden steeds slordiger en speelde de bal niet in de voeten van een teamgenoot, maar in de voeten van de tegenstander. Hierdoor kon Den Hoorn combineren en volgde er al snel de niet-verdiende achterstand, 1-0. Halverwege de eerste helft verdiende Sophie een vrije trap rond de middellijn. Deze werd snel genomen en met goed samenspel van de meiden, kwam de bal bij Carolien terecht. Die gaf de bal strak voor op Famke. Famke dacht niet na en schoot de bal hard in het net achter de keeper van Den Hoorn, 1-1! Hierna volgde er nog grote kansen voor Dorien en Zoë, maar ook deze belandden niet achter de keeper van Den Hoorn. Kort voor rust had Ghizlan een goede, individuele actie in de zestien meter van Den Hoorn. Ghizlan werd onderuit gehaald en verdiende een penalty voor de vrouwen van Jodan Boys. Helaas miste Rebekka de penalty en bleef de stand 1-1. Hierna volgde er nog een enorme kans voor Den Hoorn, maar het schot werd goed geblokt door Sara. Hierdoor gingen we rusten met een 1-1 stand.

Ondanks de aantal (grote) kansen die er zijn gecreëerd door de meiden, was het spel heel slordig. Trainer en coach Hans was niet tevreden en er moest wat gaan veranderen om hier de drie punten mee terug te nemen naar Gouda.

De tweede helft was niet veel beter dan de eerste helft. De meiden van JodanBoys speelden de bal niet goed in, het spel was slordig en er werd niet naar elkaar geluisterd. Er werden geen kansen meer gecreëerd. Zoë wist nog wel een keer de bal knap in de rechterhoek te plaatsen vanaf de zestien meter, maar deze eindigde op de paal. Den Hoorn had ook zeker niet hun beste wedstrijd van het seizoen, maar wist nog wel de 2-1 te maken. Hierdoor hingen bij de meiden van de JodanBoys de koppies naar beneden. Er werd niet meer als team gespeeld. De wedstrijd eindigde daarom ook in een 2-1 verlies. Dit zijn hele dure punten die hier zijn blijven liggen.

De meiden van de JodanBoys spelen komende donderdag de 1/8e finale van de beker tegen Antibarbari VR1 in Rotterdam. Daarna hebben de vrouwen de komende twee weken rust en spelen ze zaterdag 7 maart pas weer voor de competitie. Dit zal op het sportcomplex van de JodanBoys worden gespeeld tegen Zuidland VR1 die we al paar keer eerder hebben getroffen dit seizoen.