In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Afgelopen zaterdag heeft Jodan Boys voor de derde maal op rij gelijk gespeeld. In eigen huis kwam Jodan Boys wederom op voorsprong maar lukte het de ploeg van van Steensel niet om de wedstrijd winnend af te sluiten. Smitshoek kwam een klein kwartier voor tijd nog langszij. Daarna kregen beide ploegen nog kansen om de drie punten te pakken, maar die werden niet benut.

Jo van Dijk

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van ons oudste lid Jo van Dijk. Jo was maar liefst meer dan  tachtig jaar lid van Jodan Boys en bleef zolang het kon de wedstrijden van ons eerste elftal bezoeken. Zijn plek langs de lange zijde aan de kant van de tennisbaan bleef zaterdag leeg.

Slap begin

Jodan Boys begon slap aan de wedstrijd. Smitshoek oogde gretiger en won veelal de tweede bal. Opvallend was dat de thuisploeg in de beginfase slordig aan de bal was en daardoor veel onnodig balverlies leed. Zonder dat Smitshoek tot grote kansen kwam oogde de ploeg in de beginfase dreigender. De geblesseerde Jordi Tuithof werd al vroeg in de wedstrijd vervangen door Jorn van Lunteren. Gaandeweg de eerste helft draaide het spelbeeld. Jodan Boys kreeg meer grip op de wedstrijd, de passes kwamen beter aan en de tweede bal werd veelal gewonnen. Dit resulteerde in de zevenentwintigste minuut in een grote kans voor Jeroen Borsboom. Bradley el Idrissi werd langs de linkerkant weggestuurd. El Idrissi ging goed door en verzorgde een puntgave voorzet op Borsboom, die van dichtbij  tegendraads inkopte, maar de keeper hield de bal met een katachtige reflex uit zijn goal. In het verder verloop van de eerste helft speelde Jodan Boys goed en was het nog een aantal maal dreigend via de Berg en el Idrissi, maar Jodan Boys kwam, net als Smitshoek,  niet meer  tot scoren.

Voorsprong

Na de thee hetzelfde spelbeeld, Jodan Boys drong Smitshoek terug en ging op zoek naar de openingstreffer. Vijf minuten in de tweede helft dribbelde de Berg goed naar binnen en produceerde een schot dat net over ging. Tien minuten later was het wel raak. El Idrissi ging goed door op een zwakke pass van een verdediger van Smitshoek en bezorgde de bal bij de Berg.  De rechteraanvaller aarzelde niet en  schoot de bal, met een puntgave uithaal met zijn linkerbeen, in de bovenhoek tegen de touwen. Een op dat moment terechte voorsprong. Zaak was om de voorsprong nu niet weg te geven. Kort na de 1-0 was het tot tweemaal toe van Lunteren die gevaarlijk was met schoten op het doel van Smitshoek. Helaas werden ze niet omgezet in doelpunten.

Gelijkmaker

Trainer Middelkoop van Smitshoek wilde de gelijkmaker forceren en wisselde aanvallend. De wedstrijd kantelde. Jodan Boys werd in de laatste twintig minuten steeds verder teruggedrongen. Twaalf minuten voor tijd kwam Smitshoek er gevaarlijk uit. Rekondie haalde de achterlijn en met een goede voorzet wist hij Joey Kleijn te bereiken. De Spits van Smitshoek aarzelde niet en kopte tussen drie Jodan Boys verdedigers onhoudbaar in de verre hoek. Direct na de aftrap leek Jodan Boys weer op voorsprong te komen. Na een snelle aanval over de linkerkant kwam de bal bij el Idrissi, die tussen een kluwen van benen van dichtbij precies in de handen van de keeper schoot. Smitshoek kreeg in de slotfase twee vrije trappen recht voor de goal. Gelukkig leverde dit geen doelpunten op. Vijf minuten voor tijd debuteerde Luc Dielhof in het eerste, hij verving Mo Bellahcen. In de blessuretijd kwam Jodan Boys bijna nog op voorsprong. De Berg kreeg de bal op de zestienmeter, helaas schoot de Berg te gehaast over en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Na Achilles Veen en Capelle nu ook een  remise tegen Smitshoek. Aankomende zaterdag speelt Jodan Boys in eigen huis voor de districtsbeker tegen SVC’08 die uitkomt in de tweede klasse en daar om het kampioenschap speelt. Over twee weken reizen we af naar AZSV die zaterdag in Ridderkerk tegen Rijsoord onderuit gingen.

FORZA Jodan Boys

Rondeltap, Verkaik, Heerkens, Veerman, Huntink, de Vries, Bellahcen (’85 Dielhof), de Berg, Borsboom (’66 Brank) Tuithof (’24 van Lunteren), el Idrissi