In Nieuws

Vandaag bereikte ons het verdrietige bericht dat Jo van Dijk gisteren is overleden op de gezegende leeftijd van 97 jaar.

Jo van Dijk is het oudste lid van Jodan Boys en, voor zover na te gaan, ook het langst lid van Jodan Boys geweest, ruim 80 jaar.

Omdat, op een enkeling na, niemand van ons hem heeft zien voetballen, halen wij voor enkele feiten het jubileumboek van Jodan Boys aan, waarin wordt vermeld dat Jo van Dijk drie maal scoorde als spits van het eerste elftal in de kampioenswedstrijd van 1949, het jaar waarin Jodan Boys ongeslagen kampioen werd.

Een ander noemenswaardig feit is dat Jo van Dijk de bedenker is van het Jodan Boys embleem, dat tot op de dag van vandaag nog steeds wordt gebruikt. Nadat het bestuur in 1947 een prijsvraag had uitgeschreven, werd uit de vele inzendingen het ontwerp van Jo uitverkozen.

Tot op hoge leeftijd woonde Jo de wedstrijden van het eerste elftal bij, veelal te vinden aan de lange zijde bij de tennisbaan. En voorafgaand aan de wedstrijd was hij altijd in de kantine te vinden voor zijn kopje koffie en wekelijkse patat.

Wij wensen zijn vrouw Tonny en dochter Marja en de verdere familie veel sterkte bij het verlies van hun man en vader.