In Nieuws Vrouwen

Berkel VR2 – JodanBoys VR2 4-1

Het was weer zaterdag en deze week stond de uitwedstrijd tegen Berkel VR2 voor de deur, de dames waren op tijd op JodanBoys om richting Berkel en Rodenrijs te vertrekken. Eenmaal daar aangekomen melden we ons en gingen we naar de kleedkamer voor de wekelijkse bespreking van Ard. Zoals elke week het praatje en wat er van het team verwacht werd na de nederlaag van afgelopen week moesten we proberen wat recht te zetten. Daar waren de dames het helemaal mee eens, maar met iedere week andere speelsters is het steeds weer aanpassen, desondanks gaan de dames er vandaag weer tegenaan.

Opstelling:

Doel: Julia

Achterhoede: Stoop, Dekker, Lotte. M, Eline

Middenveld: Sara, Bajema, Lotte. J, Anouk

Spitsen: Romy, Cindy

Wissels: Demi, Ingeborg

De dames gingen het veld op voor de warming-up, die vel en serieus afgewerkt werd. Er stond een harde wind dus daar moesten we rekening mee houden. De scheidsrechter floot voor aanvang van de wedstrijd en onze dames mochten de aftrap nemen. We gingen gelijk goed van start en zetten meteen hoog druk waar Berkel even aan moest wennen, want er kwamen een paar kleine kansen voor onze dames, helaas werden die net naast geschoten. Er werd van beide kanten lekker gespeeld, Bij de JodanBoys stond het verdedigd best prima, maar in de 10de minuut passeerde een speelster van Berkel een paar speelsters en die kreeg de kans om te scoren van afstand, de bal vloog over Julia heen en daar stond de 1-0 op het scorebord. Onze dames namen weer de aftrap en gingen gelijk weer fel er tegenaan want we wilden deze wedstrijd toch niet verliezen. Zo kregen beide teams een paar kansen, en in de 23ste minuut gaf Bajema de bal aan Romy, die kon opendraaien en schoot hard en hoog achter de keepster van Berkel, 1-1. Zo ging het door tot de 40ste minuut en toen kreeg Berkel weer een kans vanaf de zijkant en scoorde net voor de rust de 2-1. Zo gingen we de rust in met een achterstand en daar werd verteld wat er goed en fout ging tijdens de wedstrijd, Ingeborg en Demi gingen zich warm lopen. De pauze leek wel kort want daar stond de scheidsrechter alweer voor de deur om ons te komen halen voor de tweede helft. Berkel nam de aftrap en ging gelijk van start ze hadden de speelsters anders in het veld gezet zodat we even moesten kijken hoe ze nu werkelijk stonden. Er werd veel druk gezet door Berkel zodat onze dames er niet uit kwamen we waren echt zoekende om een gaatje te vinden. Zo kreeg Berkel in de 52ste minuut weer een kans en met een beetje geluk door de harde wind scoorden ze de 3-1. Onze dames lieten niet hun koppie hangen en

kregen nog wel een paar keer de bal over de middenlijn, maar echt tot kansen kwamen we niet. Je kon zien dat Berkel uitgekookter was, wij waren eigenlijk best wel slordig en hadden veel balverlies. Nog geen 8 minuten later maakte Berkel de 4-1 wat tevens ook de eindstand was, Berkel had nog wel 1 of 2 keer kunnen scoren, maar ze maakten het gelukkig niet af. We gaan dit volgende week maar weer proberen recht te zetten. Op naar de volgende wedstrijd en die is op Sportpark Oosterwei tegen DSVP VR2 om 12:45 uur. Komt allen kijken