Jodan Boys en Achilles Veen hebben zaterdag alle twee één punt aan het onderlinge duel overgehouden. In Gouda kwam Jodan Boys twee keer op voorsprong, maar kwamen de Brabanders even vaak langszij.

Jodan Boys wist dat het een lastige middag te gemoed zou gaan. De statistieken spraken namelijk in het geheel niet in het voordeel van de Gouwenaars. In de elf reguliere onderlinge competitieontmoetingen werd er niet één keer gewonnen. Negen maal werd er verloren en slechts twee keer werd er gelijk gespeeld tegen de ploeg uit Veen. De start van onze jongens was veelbelovend. Wat heet. Binnen vier minuten stond de 1-0 op het scorebord. Mo Bellahcen trapte een corner voor zoals alleen hij dat kan. Strak en hard. De bal bleef hangen en Jeroen Borsboom kon afdrukken, Michel Verkaik gaf het laatste zetje over de doellijn. Een heerlijk begin op het winderige sportpark Oosterwei. Na de 1-0 ging de thuisploeg direct op zoek naar de 2-0. Het was bijna Jeroen Borsboom die de tweede binnen kon werken, na een goede voorzet van de Berg. Een minuut later kopte el Idrissi op de lat. Met een beetje geluk lagen er binnen tien minuten drie ballen in het net. Maar het bleef slechts beperkt bij de 1-0 van Verkaik

Na een kwartier kroop het goed voetballende Achilles Veen uit zijn schulp en drong Jodan Boys terug. De ploeg van Leen van Steensel bleef in de omschakeling gevaarlijk met onder andere een goede mogelijkheid voor de ijverige de Berg. Zijn schot werd in de korte hoek gered door de Veense goalie. Roald Heerkens en Dirk Pieter Rietveld leidde de verdediging als veldheren. Dit werd zichtbaar in een schitterende verdedigende actie van het duo, toen Koenen rond het half uur alleen op Rondeltap afging. Met een uiterste inspanning wisten Heerkens en Rietveld de aanval onschadelijk te maken. Achilles Veen werd voor rust nog één keer gevaarlijk via een vrije trap die goed werd gered door Rondeltap. De grootste kans kwam een minuut voor het rustsignaal. Kevin de Vries speelde op schitterende wijze Bradley el Idrissi vrij. El Idrissi had een goal op zijn schoen maar schoot hard op de lat. Jodan Boys leek met een 1-0 voorsprong de rust te gaan halen. Ruim in blessuretijd besliste de arbiter R. van der Werff anders. Volgens de scheidsrechter werd Koenen in het strafschopgebied in de rug gelopen en hij wees naar de stip. Iedereen was met stomheid geslagen over deze beslissing, maar de arbiter was resoluut. Koenen ging zelf achter de bal staan en schoot de gelijkmaker onberispelijk binnen. Wat een domper voor de boys. Vrijwel niks weggeven en toch een tegentreffer incasseren uit een penalty. Zo gingen beide ploegen met 1-1 rusten.

Het eerste kwartier na rust golfde het spel op en neer zonder dat beide ploegen grote kansen kregen. Die mega kans die kwam in minuut eenenzestig toen Achilles Veen via Wilborts goed doorkwam aan de rechterkant en een voorzet op maat afleverde. Van dichtbij kon voor open doel worden afgewerkt, maar de bal werd op de paal geschoten. Een minuut later was Tuithof vanaf zeven meter gevaarlijk met een sierlijk vallend schot leek hij de 2-1 binnen te schieten maar doelman Wagener pareerde de inzet met een katachtige reflex. Een kwartier voor het einde gebeurde het voor Jodan Boys. Nadat de Gouwenaren een tijdje onder druk hadden gestaan kwamen ze er goed uit en kregen ze een corner. De hoekschop werd afgeslagen en kwam voor de voeten van de Berg die niet aarzelde en de bal kiezelhard tegen de touwen joeg. Jodan Boys kwam weer op voorsprong met nog ruim een kwartier te spelen. Helaas duurde de voorsprong slechts zeven minuten. Achilles Veen rukte op via hun linkerkant en de voorzet viel precies tussen een aantal verdedigers van Jodan Boys. Rechtsback Geeroms kreeg de bal voor zijn voeten en schoot binnen achter Rondeltap.  In de resterende minuten kregen beide ploegen nog mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. een schot van van Lunteren ging via een verdediger over. In blessuretijd kopte Wilborts over de goal van Rondeltap. Maar de grootste kans kwam in de laatste seconde van de wedstrijd voor Mo Bellahcen. Bellahcen kreeg de bal op de zestien meter aangespeeld en drukte af op een vrijwel leeg doel. Iedereen zag de bal binnenvliegen, maar met een uiterste inspanning werd de bal van de lijn verdedigd door een speler van Achilles. Zo eindigde de wedstrijd in 2-2.

Voor de toeschouwers was het een leuke open wedstrijd met twee ploegen die er vol voor gingen. Jodan Boys had meer kansen, maar Achilles combineerde goed en veelvuldig. Jodan Boys kan terug kijken op een goede wedstrijd. Volgende week gaan we op bezoek in Capelle! Bent u er ook weer bij?

Opstelling Jodan Boys: Rondeltap, Verkaik, Heerkens, Rietveld, Huntink, De Berg, Bellahcen, de Vries, Borsboom, Tuithof ( van Lunteren), el Idrissi ( van der Wolf)