In Nieuws Vrouwen

JodanBoys VR1 – VV Maasdijk VR1 (5-0)

Na de winterstop mocht vrouwen 1 afgelopen zaterdag weer beginnen met de competitie. Maasdijk stond op het programma. Na twee oefenwedstrijden te hebben gespeeld, waren ze er helemaal klaar voor om de tweede seizoenshelft te starten.
Om half drie werd er afgetrapt. De eerste tien minuten waren onrustig. Er waren een kansjes over en weer, maar de grootste kans was voor Jodanboys toen Hannelot de bal op de lat schoot. Dit was een waarschuwingsteken voor Maasdijk. Na de onrustige beginfase begon Jodanboys aan te dringen en dat resulteerde in drie grote kansen voor Carolien, Dorien en Famke, wiens bal van de lijn werd gehaald. In de 21ste minuut was het dan raak. Hannelot tikte de bal rustig binnen na een goed lopende aanval. 1-0! Na dit doelpunt bleef Jodanboys druk zetten en kwam Maasdijk er niet meer aan te pas. In de 33ste minuut maakte Zoë er met een fraaie lob 2-0 van. Zeven minuten daarna lag de bal alweer in het netje. Na een goede actie van Dorien kon Famke de bal het doel inschieten. 3-0 was de ruststand. In de rust werd gezegd dat nu de focus moest blijven en we niet genoegen moesten nemen met deze score. Dit werd dan ook niet gedaan. Drie minuten na de hervatting van de wedstrijd lag de bal er alweer in. Uit een corner kopte Sophie de bal tegen het hoofd van de tegenstander aan, waardoor de bal het doel in vloog. Na dit doelpunt deed Jodanboys het wat rustiger aan. Er zaten zeer goede combinaties tussen en de verdediging stond als een huis. Maasdijk heeft geen een keer het gevoel gekregen dat hier wat te halen viel. Na een uur spelen werd Famke naar de kant gehaald en kwam Noa binnen de lijnen. In de 66ste minuut was Zoë heel dichtbij de 5-0, maar die zat er net niet in. In de 68ste minuut was het toch wel weer raak. Met een heel goed schot in de kruising maakte Hannelot haar tweede goal en stond het 5-0. Met nog een kwartier te spelen werden Rebekka en Sterre naar de kant gehaald en kwamen Inge en Sara in het veld. In minuut 78 was er nog een grote kans voor Noa, die de bal voorlangs schoot. Tien minuten voor het einde leek het ook nog 6-0 te worden door een tweede goal van Zoë, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld en een 5-0 overwinning werd behaald. Een heel goed resultaat voor de eerste wedstrijd na de winterstop.

Volgende week moeten de dames op bezoek bij de nummer 2 in de competitie, Maense, die de koppositie afgelopen zaterdag heeft afgestaan aan UVS door 2-0 te verliezen. We hopen dan op een net zo fijne voetbal middag als afgelopen zaterdag!