In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft afgelopen zaterdag met 3-1 verloren van SC Feyenoord. In Rotterdam waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Jodan Boys vergat in de eerste helft op voorsprong te komen. In het tweede bedrijf trok SC Feyenoord de wedstrijd naar zich toe en hield de drie punten in eigen huis.

Jodan Boys trad zaterdag aan op het hoofdveld van SC Feyenoord, terwijl op de andere velden jeugdteams van Ajax, PSV en Manchester City hun wedstrijden speelden. De Gouwenaars begonnen goed aan de wedstrijd en kregen in de eerste tien minuten twee mogelijkheden via kopballen van el Idrissi en Verkaik. Beide inzetten verdwenen over het doel van de SC Feyenoord. Het was voor de neutrale toeschouwer een leuke wedstrijd om naar te kijken. Het spel golfde op en neer en beide ploegen hadden aanvallende intenties. Na de twee kopballen van Jodan Boys moest Rondeltap in de twaalfde minuut handelend optreden op een schot van SC Feyenoord. Jodan Boys voetbalde goed Bellahcen en el Kandoussi vonden elkaar goed op het middenveld. Het was af en toe genieten als beide heren aan het combineren sloegen. Daarnaast gaf de verdediging van Jodan Boys geen krimp. Het was in de eerste helft de snelle buitenspelers van de Rotterdammers steeds de baas. Beide ploegen gingen met een 0-0 ruststand de kleedkamer in. Ondanks dat er niet was gescoord, was het een vermakelijke eerste helft met een licht overwicht voor Jodan Boys. De Vries was een keer gevaarlijk geweest met een afstandschot. El Kandoussi had twee keer geschoten, maar zijn pogingen verdwenen ruim naast.

In de tweede helft kwam SC Feyenoord goed uit de startblokken. Het werd vrijwel direct gevaarlijk met een scrimmage voor het doel van Rondeltap. Jodan Boys had geluk dat er niet goed met de kans werd omgesprongen en dat de bal uitverdedigd kon worden. Daarnaast was het wederom Rondeltap die liet zien waarom het zo’n goede keeper is. Hij keerde een bijna zeker doelpunt met een schitterende reflex. Helaas moest Jodan Boys in de eenenzestigste minuut capituleren. Obiku kwam goed door over de rechterkant en kon de bal voorgeven op de vrijstaande Duynstee die de bal goed binnenschoot. Jodan Boys had nog ruim een half uur om de achterstand te repareren. Dat gebeurde ruim vijf minuten later bijna. El Idrissi had de mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te schieten. De rappe aanvaller kon profiteren van laks uitverdedigen in de verdediging van SC Feyenoord. Oog in oog met de keeper kon el Idrissi de bal binnen schieten, maar helaas gebeurde het niet en kon de doelman met zijn benen redding brengen.

Trainer Leen van Steensel paste een paar aanvallende wissels toe en Jodan Boys deed er alles aan om de wedstrijd tenminste met één punt te eindigen. In een snelle omschakeling profiteerde SC Feyenoord van de ontstane ruimte en vijf minuten voor het einde werd het 2-0 door Obiku. Een minuut later kregen de Gouwenaars nog een beetje hoop, toen Tuithof een corner in één keer schitterend binnen schoot. Zou het nog kunnen? Jodan Boys deed er alles aan en met hoge ballen op Brank en Borsboom werd van alles geprobeerd. Helaas zonder resultaat. Bij het scheiden van de markt wist SC Feyenoord nog de 3-1 binnen te schieten.

Zo verloor Jodan Boys op het schitterende Varkenoord. Ondanks de nederlaag lieten de jongens bij tijd en wijlen goed voetbal gespeeld en werd er voor iedere bal gestreden. Helaas was SC Feyenoord afgelopen zaterdag effectiever en hield het de punten in eigen huis. Aankomende zaterdag nemen we het thuis op tegen Achilles Veen. Een op voorhand pittige tegenstander. We gaan natuurlijk weer voor de drie punten! Bent u er ook weer bij?

FORZA Jodan Boys