Jodan Boys heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan. In eigen huis versloeg het koploper Sportlust’46 met maar liefst 4-1. Door deze overwinning is Jodan Boys naar de zevende plek gestegen en meer afstand genomen van de onderste regionen en blijft het meedoen als het gaat om de tweede periode.

Het is altijd de vraag hoe een ploeg de winterstop verteert? Je kunt nog zo’n goed gevoel hebben, lekker hebben  getraind, goede oefenwedstrijden hebben gespeeld, maar het gaat in de eerste competitieronde weer om de harde punten. Wat dat betreft is de winterbreak voor Jodan Boys een goede geweest. Het trainingskamp in Torremolinos, de patattraining en de twee oefenwedstrijden wierpen afgelopen zaterdagmiddag hun vruchten af.

Voorafgaand aan de wedstrijd bikten beide trainers vooruit op de wedstrijd  met Gerrit Schinkel

In aanloop naar de derde derby van het Groene Hart moest Jodan Boys uiterst scherp zijn. De koploper scoorde de meeste goals van de competitie en had de minste tegentreffers. Jodan Boys kon dus aan de bak. Gelukkig had  trainer Leen van Steensel een hele fitte groep. Hij had zelfs  de beschikking over  hij Yusri El Kandoussi  die na een lange blessure weer aansloot bij de selectie en direct in de basis begon. Bij Sportlust’46 begon oud-Jodan Boy Martijn Jansen in de basis op zijn vertrouwde linksback positie.

Jodan Boys kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Bradley el Idrissi ging in de twaalfde minuut verder waar hij voor de winterstop mee was gëeindigd, het maken van doelpunten. Na een goede doorkopbal ontsnapte El Idrissi aan buitenspel. Hij was zijn directe tegenstanders te snel af en bleef uiterst beheerst toen hij alleen voor doelman Menno de Jong verscheen. Uiterst koel schoof hij de 1-0 binnen. Een welkome opsteker voor onze mannen, die in de eerste helft van het seizoen zoveel kansen nodig hadden om tot scoren te komen. De toeschouwers langs de lijn zagen dat Sportlust’46 tot aan vijfentwintig meter van de goal van Jodan Boys verzorgd voetbalde, maar het resulteerde niet in kansen. In het verdere verloop van de eerste helft werd er niet meer gescoord, waardoor Jodan Boys met een 1-0 voorsprong ging rusten.

Na de theepauze wilde Sportlust’46 orde op zaken stellen. Het schroefde de druk op de Jodan Boys defensie op, maar de Goudse verdedigers stonden hun mannetje. Steker nog Jodan Boys wist in de zevenenvijftigste minuut de score uit te breiden. Niet goed uitverdedigen van de Woerdenaren zorgde ervoor dat de bal bij Jeroen Borsboom terecht kwam. De Goudse spits had een mooie beweging in actie waardoor hij de Woerdense goalie knap omspeelde en de bal binnen kon schieten. Wat een opsteker was dit voor Jodan Boys. Een 2-0 voorsprong tegen de lijstaanvoerder.

Niet veel later werd het weer spannend toen Mark van der Weijden een toegekende penalty met moeite achter Roy Rondeltap schoot. Arbiter Kraak achtte ingrijpen van Veerman binnen de zestienmeter onreglementair en wees ondanks protesten van de Gouwenaars resoluut naar de stip. Roy Rondeltap zat in de goede hoek en raakte de bal nog aan, maar het leer verdween toch tegen de touwen. Met een minieme marge werd het weer spannende.

Jodan Boys kon zeven minuten later toch weer wat rustiger achterover zitten, want de marge werd weer twee doelpunten. Michel Verkaik werd door een onbesuisde actie op de rand binnen de zestienmeter onderuit gehaald en nu wees de arbiter in het voordeel van Jodan Boys naar de stip. Kevin de Vries ging achter de bal staan en stuurde de Jong de verkeerde hoek in. Een kwartier voor het einde kwam Jodan Boys op een 3-1 voorsprong. Een minuut later kwam Jodan Boys zelfs op 4-1. de ingevallen Jordi Tuithof zette een aanval zelf op. Hij speelde de bal naar el Kandoussi die Tuithof in de zestienmeter wist te vinden. Jordi Tuithof aarzelde niet en schoot van dichtbij onhoudbaar binnen. Wat een heerlijke marge! Drie doelpunten. Na ruim negentig minuten voietbal vond arbiter Kraak het voldoende en blies voor het einde van de wedstrijd.

De twee aanvoerders, Roald Heerkens en Nick Verhagen, blikken terug op de wedstrijd!

Zo boekte Jodan Boys een hele mooie overwinning op de koploper. Het bleef nog lang gezellig druk op aan de sportlaan en niet in de laatste plaats in het sponsorhome, waar de Woerdense sponsoren te gast waren! Door de zege neemt Jodan Boys verder afstand van de onderste regionen en blijft het meedoen in de tweede periode. Volgende week speelt Jodan Boys de lastige uitwedstrijd tegen SC Feyenoord. Bent u er ook weer bij?

Met een 4-1 overwinning op zak smaakt dat drankje toch net iets lekkerder. Volle bak na afloop van de wedstrijd in het sponsorhome

Opstelling Jodan Boys: Rondeltap, Huntink, Heerkens, Veerman, Verkaik, de Vries, Bellahcen (’81 Brank), de Berg (’81 van Lunteren), Borsboom ( ’70 Tuithof), El Kandoussi, el Idrissi